ABD'li Senatör, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun insani bir krize yol açtığını ifade etti

Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "insani bir felaket yarattığını" ve bu nedenle 24 Temmuz'da Kongre'deki konuşmasına katılmayacağını açıkladı.

Elizabeth Warren gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun insani felaketlere yol açtığını ve İsrail ile Filistin halklarının kendi kaderlerini tayin edebilecekleri ve onurlu bir yaşam sürebilecekleri iki devletli çözüm politikasını desteklemediğini açıkça ifade etti.

"Ateşkes şart, esirlerin serbest bırakılması gerekiyor," diyerek konuşan Demokrat Senatör, Gazze'deki insani yardım ihtiyacına dikkat çekti.

Warren ayrıca, her iki tarafın barışçıl bir çözüm bulmak için müzakere masasına oturması gerektiğini vurguladı.

Soru üzerine, ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu'ya Kongre'ye hitap etmemesi gerektiğini açıkça belirtip belirtmemesi gerektiği sorusuna ise "Bu başkana bağlı, ama ben gitmeyeceğim," yanıtını verdi.

ABD'de savaş karşıtı duruşuyla tanınan ve İsrail'in Gazze politikasını eleştiren bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders da 7 Haziran'da, Netanyahu'nun bir savaş suçlusu olduğunu belirterek onun Kongre'de yapacağı konuşmaya kesinlikle katılmayacağını söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.