ABD'li Senatör Sanders'dan Biden yönetimine 'silah satışı' tepkisi geldi

ABD'deki bağımsız Senatör Bernie Sanders, hükümetin sessizce İsrail'e silah satışını onaylamasına karşı çıktı. Sanders, İsrail'in Gazze'deki sivil ölümlerini vurgulayarak, "suç ortaklığına son verilmesi gerektiğini" ifade etti.

Bağımsız Senatör Bernie Sanders, Washington Post gazetesinin ABD'nin İsrail'e silah satışını onaylamasına ilişkin haberini X sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak bir değerlendirmede bulundu.

"İSRAİL'E DAHA FAZLA BOMBA YOK"

Sanders, "ABD, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sivilleri hedef almaması için yalvarırken, aynı anda şehirleri yerle bir edecek binlerce bomba gönderemez" diyerek, suç ortaklığına son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Sanders, bu durumu çok "iğrenç" olarak nitelendirerek, "İsrail'e daha fazla bomba yok" ifadesini kullandı.

Washington Post'un, ismi açıklanmayan Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, Biden yönetiminin yakın zamanda İsrail'e yeni silah sevkiyatını onayladığını belirttiği bildirilmişti.

Habere göre, ABD yönetimi, önceki Kongre bildirimlerine dayanarak, bu kez Kongreye bildirimde bulunmadan ve kamuoyuna açıklama yapmadan gerçekleştirdiği silah sevkiyatları arasında, Gazze'deki saldırılarına devam eden İsrail'e 25 F-35 uçağı ve uçak motorunun satışı, 1800 MK84 güdümsüz bomba ve 500 MK82 güdümsüz bombanın gönderimi de bulunuyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel Bahçeli'yi zora sokacak 4 Sinan Ateş sorusu yöneltti
"Kayıt dışı siyayete mi teslim mi olacak?"
İlişkilerde hata ustası olan işte o 3 burç!
HSK atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Bir şişesi servet değerinde satıyor!