ABD'li senatörler Biden'a çağrıda bulundu: "İsrail'e silah göndermeyi durdur"

ABD'de, bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders liderliğindeki 8 senatörden oluşan bir grup, ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup gönderdi. Senatörler, mektupta, ABD'nin İsrail'e silah tedarikini durdurması çağrısında bulundu.

Hamas, İsrail'e karşı son dönemlerin en büyük saldırısını başlattı ve İsrail ordusu "savaş durumu alarmı" ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ediyor. ABD'de, bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders liderliğindeki 8 senatörden oluşan bir grup, ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup gönderdi.

Senatörler, mektupta, ABD'nin İsrail'e silah tedarikini durdurması çağrısında bulundu ve İsrail'in Gazze'ye insani yardımların ulaşmasını engelleyerek ilgili uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini vurguladı.

Senatörlerin imzaladığı mektup, ABD Başkanı Biden'a yönelik Gazze konusundaki politik çağrılar arasına, üçüncü ülkelere silah satışında "insani yardımları engelleyen ülkelere destek verilemez" şeklindeki ilgili yasaya atıfta bulunarak eklendi.

Senatörler, ABD'nin Binyamin Netanyahu hükümetine silah tedarik etmesinin Amerikan yasalarına uygun olmadığını vurgulayarak, Gazze'ye acil insani yardımların ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Amerikalı senatörler, mektupta, "Federal yasalar net; Gazze'deki krizin aciliyeti ortada ve Başbakan Netanyahu'nun ABD'nin bu konudaki endişelerini onlarca kere görmezden geldiği aşikar. Dolayısıyla bu politikada bir değişiklik yapmak için acil eylem gerekiyor." sözlerine yer verdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Zelenskiy, İspanya ve Portekiz ziyaretlerini iptal etti
Yeni Kaledonya'da Oy Kullanma Yasası Değişikliği Protestoları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Kanada'da Orman Yangınları: Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor
Asya'da Aşırı Sıcaklar: İklim Değişikliği Etkisiyle Artıyor