ABD'nin İsrail-Filistin Sorunu İçin Önerdiği Modeli Açıkladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail-Filistin sorununun çözümü için Batı Şeria ile Gazze'yi tek idare altında birleştirecek bir yönetim modelinin ileride tartışılması gerektiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Miller, soru üzerine şöyle yanıtladı.

"Burada, daha sonra yapacağımız belirli konuşmaların değerlendirmesini yapmak istemiyorum, ama genel olarak, Batı Şeria ile Gazze'yi Filistin liderliği altında birleştiren bir yönetim ihtiyacını tartışacağımızı söyleyeceğim."

Detaylı bilgi vermekten çekinen Miller, bu konuda ayrıntıların ne olması gerektiğiyle ilgili, "özel diplomatik görüşmelerde tartışmalar yapılması gerektiğini" dile getirmekle yetindi. Miller, Gazze’de seçimle iktidara gelen Hamas yönetiminin yerine kimin, hangi yöntemle geleceği konusuna da değinmedi.


RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI​​​​​​​

Sözcü Miller, Ukrayna topraklarında devam eden savaşın Rusya'nın lehine döndüğünü söyleyemeyeceğini belirtti.

Miller, bu konudaki soruyu cevaplandırdı.

"İnsanların çoğu zaman bu savaşın gerçek çıkarlarını, (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'in asıl hedefinin ne olduğunu, Ukrayna'nın gerçekte neyi başardığını ve neyi başarmaya devam ettiğini unuttuğunu düşünüyorum." 
 

TOPRAKLARIN YARISINI GERİ ALDI

"Ukrayna'yı ele geçirmek istediğini, hükümeti iktidardan düşürmek istediğini, Ukrayna'yı Rusya'ya dahil etmek istediğini unutmayın." 
Dışişleri Sözcüsü, Ukrayna'nın "savaşın ilk haftalarında Rusya'nın ele geçirdiği toprakların yaklaşık yarısını geri almayı başardığına" ve son birkaç haftadır savaş alanında "kazanımlar elde etmeye devam ettiğine" değindi. Miller, bu önerinin bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması adına önemli bir adım olabileceğine inandıklarını belirtirken, Gazze'de seçimle iktidara gelen Hamas yönetiminin geleceği konusuna ise net bir değinme yapmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Netanyahu hakkında tutuklama kararı verildi
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu'nun savaş suçu iddiasıyla tutuklanmasını talep etti
Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!