ABD'nin İsrail'e En Az 100 Kez Gizlice Silah Sattığı İddiası Dünya Gündemine Oturdu!

ABD'nin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den beri ayrı ayrı 100'den fazla askeri satışa "gizlice" onay verdiği öne sürüldü. Biden hükümetinin eski kıdemli yetkilisi Jeremy Konyndyk de, kısa sürede "olağanüstü" sayıda gizli satış yapıldığı iddiasını onayladı. İşte detaylar..

ABD'nin Gizlice İsrail'e Silah ve Mühimmat Gönderdiği İddia Ediliyor

7 Ekim 2023'ten beri Gazze'ye başlattığı saldırılara "sonsuz destek" verdiğini açıklayan ABD'nin, katliamın başından itibaren ayrı ayrı 100'den fazla askeri satışa "gizlice" onay vererek İsrail'e çok sayıda silah ve mühimmat gönderdiği iddia edildi.

Washington Post gazetesinin yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD Kongresi üyeleri, Amerikalı yetkililerce düzenlenen gizli bir oturumda bu konuda bilgilendirildi. Yetkililer, ABD'nin İsrail'e binlerce hassas güdümlü mühimmat, küçük çaplı bomba, yer altı sığınaklarını hedef alan füzeler, hafif silahlar ve diğer ölümcül malzemelerden oluşan 100'den fazla askeri satışa gizlice onay verdiğini ve bu silahları gönderdiğini ileri sürdü.

Her satışın Dış Askeri Satış Yasası (FMS) kapsamında belirtilen miktarın altında olduğu belirtilirken, bu sayede kamuoyuna bildirilmeden sadece Kongre'ye bilgi verilerek yapıldığı ifade edildi.

ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin eski kıdemli yetkilisi Jeremy Konyndyk, kısa sürede "olağanüstü" sayıda gizli satış yapıldığını ve bunun İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sürdürebilmesi için ABD yardımının önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılan yardımların da içinde yer aldığı toplam 95,3 milyar dolarlık destek paketini onaylamıştı. Bu paket, İsrail'e "güvenlik yardımı sağlamak için" 14 milyar dolar yardım yapılmasını içeriyordu.

Paketin yasalaşması için önce Temsilciler Meclisinin onayı, daha sonra Başkan Biden'ın imzası gerekiyor. Ancak ABD'nin Dış Yardım Yasası, ABD hükümetinin insani yardımlarının başka bir ülke tarafından kısıtlanması ya da engellenmesinden Başkan'ın haberdar olması durumunda söz konusu ülkeye yardımları yasaklıyor.

ABD basınındaki haberlerde, İsrailli yetkililerin ABD'nin insani yardım girişimlerini engellemesiyle ilgili eleştirilere rağmen, ABD'nin silah satışının devam etmesinin satışların meşruiyetinin sorgulanmasına neden olduğu belirtildi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ukrayna'da Mahkum Askerlik Yasası Kabul Edildi
George'de İnşaat Faciası: 37 Kurtarıldı, 8 Can Kaybı, 38 İşçi Hala Mahsur
ABD Başkanı Biden: İsrail'e Refah'a Saldırı Durumunda Silah Sevkiyatını Durdururuz
Putin ve Paşinyan Kremlin'de Buluştu: Ticarette Artış ve Bölgesel İşbirliği Görüşüldü
Öğretmen 15 yaşındaki öğrencisinden hamile kaldı