ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı: Uluslararası Tepkiler Artıyor

ABD'nin İsrail'e milyarlarca dolarlık bomba ve savaş jeti sevkiyatını onayladığı iddiaları gündemde. The Washington Post'a göre, yeni silah paketi Gazze'deki saldırılarla ilgili uluslararası tepkileri artırabilir. Beyaz Saray ise henüz konuya dair resmi bir açıklama yapmadı.

ABD'nin, Gazze'deki saldırılara rağmen İsrail'e milyarlarca dolarlık silah sevkiyatını onayladığı iddiaları yükseliyor. The Washington Post'un kaynaklarına göre, binlerce bomba ve savaş jeti sevk edilmesiyle uluslararası tepkilerin artması bekleniyor. Ancak, Beyaz Saray henüz resmi bir açıklama yapmadı. Bu adım, ABD-İsrail ilişkilerinde yeni bir boyut açabilir.

ABD'nin Gazze'ye yönelik artan eleştirilere rağmen İsrail'e milyarlarca dolar değerinde bomba ve savaş jeti sevk etmeyi onayladığına dair iddialar ortaya çıktı. The Washington Post'a göre, yeni silah paketi bin 800 MK-84 bomba ve 500 MK-82 bomba içeriyor. Bu, ABD'nin uzun süredir müttefiki olan İsrail'e yıllık 3.8 milyar dolarlık askeri yardımının bir parçası olarak gelmektedir. Ayrıca, ABD'nin İsrail'e 25 adet F-35 ve uçak motoru satışına da, kamuoyuna bildirimde bulunmadan onay verdiği belirtiliyor.Bu iddiaların doğruluğu durumunda, ABD'nin İsrail'e bu silah yardımında bulunması, Gazze'deki saldırılar ve Refah'a yönelik kara harekatı ihtimali karşısında uluslararası tepkileri artırabilir. Ancak, Beyaz Saray henüz bu silah sevkiyatıyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki savaş ve ABD'nin İsrail'e verdiği destek nedeniyle Arap Amerikalıların yaşadığı acıları anladığını belirtti. Ancak, bu sözlerine rağmen Biden, İsrail'e olan desteğini sürdüreceğini vurguladı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise, Washington'a giderek İsrail'in silaha ihtiyacını vurguladı ve ABD-İsrail ilişkisindeki tansiyonu düşürme adımları attı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Selde Ölü Sayısı 158'e Yükseldi
ABD, İsrail Liderlerine Yönelik Yakalama Kararını Eleştirdi
Trump'ın Sus Payı Davasında Cohen İtirafı: Trump Organization'dan Para Çaldım!
"İsrail ile ABD, Filistin devletinin kurulmasını engelliyor"
Londra-Singapur Uçağında Korku Anları: Türbülans Nedeniyle 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı!