ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor

ABD Başkanı Biden yönetimi, İsrail'e 1 milyar dolarlık silah ve mühimmat göndermeyi planlıyor. Ancak sevkiyatın zamanı belirsiz. Karar, Gazze'deki sivil kayıpların ardından alındı. Kongre üyeleri paketin içeriğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, İsrail'e 1 milyar doların üzerinde silah ve mühimmat gönderme planlarını açıkladı. Ancak, sevkiyatın tamamlanma süresi belirsizliğini koruyor. Bu karar, Gazze'deki sivil kayıpların endişe yaratmasıyla alındı. Kongre üyeleri, paketin içeriği hakkında bilgi verdi.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail'e 1 milyar dolardan fazla ek silah ve mühimmat gönderme planları, New York Times'ın ABD'li kongre üyelerine dayandırdığı haberle gündeme geldi. Ancak bu sevkiyatın ne zaman tamamlanacağı henüz net değil.

Bu planlanan sevkiyat, Biden yönetiminin İsrail'e 3,500 bomba içeren bir silah transferini askıya almasının ardından duyurulan ilk silah sevkiyatı olacak.

Biden yönetimi, Gazze'deki sivil kayıplar nedeniyle endişeli olduğunu belirterek, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik bir saldırısında kullanılacak bombaların sevkiyatını ertelediğini açıklamıştı.

Kongre yardımcıları, bu açıklanan paketin yaklaşık 700 milyon dolarlık tank mühimmatı, 500 milyon dolarlık taktik araçlar ve 60 milyon dolarlık havan mermisi içerdiğini belirtti.

Ancak, Kongre'nin iki yardımcısı, bu sevkiyatın Kongre'nin onayladığı ve Başkan Biden'ın geçen ay imzaladığı uzun süredir ertelenen dış yardım paketinin bir parçası olmadığını vurguladı.

Biden yönetimi, İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı yedi aydır sürdürdüğü savaşa askeri destek vermesi nedeniyle hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi taraflardan eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı.

Geçtiğimiz hafta bomba sevkiyatının askıya alınmasına rağmen, Başkan Biden, İsrail'e diğer silah teslimatları ve genel askeri destek konusunda devam edeceklerini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.