ABD’nin komutanı Hodges: Erdoğan’dan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz

Avrupa’daki ABD Kara Kuvvetleri'nin eski komutanı Ben Hodges, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hodges, "Erdoğan’dan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz...

Avrupa’daki ABD Kara Kuvvetleri'nin eski komutanı Ben Hodges, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hodges, "Erdoğan’dan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz.Türk-ABD ilişkilerinin 1.0 versiyonu muhtemelen bu yaz ölecek. Türk-ABD ilişkilerinin 2.0 versiyonunu ve Erdoğan’dan sonraki hayatı düşünmeye başlamamız gerekiyor" dedi.

2014-2017 yılları arasında ABD ordusunun Avrupa’daki kara kuvvetlerinin komutanlığını yapan Ben Hodges, Türkiye’nin NATO’dan çıkartılmasına yönelik bir tartışma başlatılmasının çok büyük bir hata olacağını söyledi.

S-400 alımının Türkiye’nin kurumsal bir kararı değil Erdoğan’ın kişisel siyasi tercihi olduğunu savunan Ben Hodges, "Türkiye çok önemli bir müttefik. Erdoğan’dan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz. Türk-Amerikan ilişkilerinin 1.0 versiyonu muhtemelen bu yaz ölecek. Oturup Türk-Amerikan ilişkilerinin 2.0 versiyonunu ve Erdoğan’dan sonraki hayatı düşünmeye başlamamız gerekiyor" dedi.

[caption id="attachment_68517" align="aligncenter" width="690"] Ben Hodges . Avrupa’daki ABD Kara Kuvvetleri'nin eski komutanıydı[/caption]

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında