ABD'nin Ortadoğu'ya takviye gönderdiği iddiası ortaya atıldı

Ortadoğu'da İsrail ve İran arasındaki gerginlik artarken, ABD'nin de müdahalede bulunduğu iddia edildi. Uluslararası medya kaynaklarında, ABD'nin Orta Doğu'ya ek askeri güç gönderdiği haberleri yer aldı.

Uluslararası basında ABD'nin, İsrail ile İran arasındaki gerilimin artmasının ardından Ortadoğu'ya ek askeri güç gönderdiği iddia ediliyor. Haber, ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırılıyor ve bölgedeki kuvvetlerin korunma kapasitesini artırmayı ve bölgesel istikrarı desteklemeyi amaçladığı belirtiliyor.

HAVA SALDIRISI DÜZENLEME PLANI

Ayrıca, Politico haber sitesine konuşan iki ABD'li yetkili, İran'ın Washington'dan ciddi bir karşılık almayı beklemeyen ve bölgesel çatışmayı kışkırtmaktan kaçınacak bir strateji izlediğini aktardılar. Ancak, kimliklerinin gizli kalmasını isteyen bu yetkililer, İran'ın İsrail'e karşı hava saldırısı düzenleme planı olduğunu ve bunun füze ve insansız hava araçlarının karışımından olacağını belirttiler.

Her iki yetkili de, İran'ın ABD'den askeri bir tepki almayacağı bir saldırı düzenleyebileceğini, ancak İran'ın bölgesel krizi tırmandırmak gibi bir niyetinin olmadığını ifade etti. Bir yetkili, Washington'un İran'ın İsrail'e yönelik bir saldırı düzenlemesini bu hafta sonuna kadar beklediğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı