ABD'nin son Rusya yaptırımı birçok ülkeyi sarsacak, benzin fiyatları kontrolden çıkabilir

Rusya, Ukrayna işgaline tüm hızıyla devam ederken, ABD'den Rus ekonomisine ağır darbe indirecek bir hamle geldi. Fakat ABD'nin bu girişimi başta Türkiye ve AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkeyi zor durumda bırakacak.

Akaryakıt fiyatlarına günlük olarak zam gelirken, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırım girişimi tüm Avrupa'yı yakından ilgilendiriyor. ABD, Rusya'dan yapılacak petrol ithalatını durdurma kararı alacağının sinyallerini verdi.

ABD'nin böyle bir karar alması ve AB ülkelerinin de buna uyması durumunda, petrol fiyatlarının ani bir yükselişe geçmesi bekleniyor.

Türkiye'de günden güne zamlanan akaryakıt fiyatlarının Rusya'ya olası bir petrol yasağı getirilmesinden sonra nerelere çıkacağı tahmin edilemiyor. 

ABD: RUSYA'DAN PETROL İTHALATINI YASAKLAMAK İÇİN KONUŞUYORUZ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamak için Avrupa'da ortaklarımızla konuşuyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 11. gününde devam ederken Moldova'da açıklamalarda bulundu.

Savaş suçu açıklamalarına ilişkin konuşan Blinken, ABD'nin elinde Rus güçlerinin Ukrayna'da sivillere kasıtlı olarak saldırdığına ilişkin 'çok güvenilir belgeler' var. Washington savaş suçlarının işlenip işlenmediğini belgelemek için araştırma yapıyor" dedi.

Rus petrolünün ithalatının yasaklanmasının gündemde olduğunu belirten Blinken, "Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamak için Avrupa'da ortaklarımızla konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

130 DOLARI BULABİLİR
ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin Rusya'ya karşı açıkladığı ekonomik yaptırımlar sonrası Rus ham petrol ihracatının tamamen kesilmesi halinde petrol fiyatlarında çok yüksek bir sıçramanın gerçekleşebileceği ve Brent petrolün varil fiyatının 130 dolara çıkabileceği değerlendiriliyor.

Türkiye'de günden güne zamlanan akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar geleceğine kesin gözüyle bakılırken, Rusya'ya uygulanacak yeni yaptırım sonrasında zamlar katlanacak.

Ham petrol ithalatı yasağının ardından AB'de yeni bir petrol krizi başlamasına kesin gözüyle bakılırken, Türkiye'de kısa vadede benzin fiyatlarının yüzde 20-30 aralığında zamlanacağı düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sadece 628 bin liraya Volkswagen Polo almak ister misiniz? Hem de sıfır
Türkiye uyarısı: 2024 ılımlı zayıflama yılı olacak
Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı
Bankacılık sektörünün mevduatında artış görüldü
Yılan Sanıp Korkmayın! Bu Varlık Çiftçiler İçin Muhteşem Bir Fayda Sağlıyor