ABD’nin su hizmetleri devi siber saldırıya uğradı! Ne oldu?

ABD'nin en büyük su hizmeti sağlayıcısı American Water, siber saldırıya uğradığını açıkladı. 14 eyalette 14 milyondan fazla kişiyi etkileyen saldırıda, güvenlik önlemleri devreye sokuldu.

ABD'nin en büyük su hizmeti sağlayıcısı American Water, 14 eyalette 14 milyondan fazla kişiye içme suyu ve atık su hizmeti sunarken siber saldırıya uğradığını duyurdu. New Jersey merkezli şirket, sistemlerinde yetkisiz faaliyetler tespit ettiklerini ve bu nedenle derhal koruyucu önlemler aldıklarını açıkladı.

KORUYUCU ADIMLAR ATILDI


American Water yetkilileri, belirli sistemleri kapatmak dahil olmak üzere güvenlik önlemleri aldıklarını ve saldırının doğasını ile kapsamını incelemek için çalışmalara devam ettiklerini bildirdi. Şirket, 14 eyalet ve 18 askeri tesiste sağladığı hizmetlerin siber saldırıdan etkilenmediğine inandıklarını belirtti.

MÜŞTERİLERİN FATURALANDIRILMASI DURDURULDU


Saldırı nedeniyle sistemlerin kullanılamaz hale gelmesi sebebiyle müşterilerin faturalandırılmayacağına dair bilgi verildi. Güvenlik birimlerine de durumla ilgili bildirim yapıldığı kaydedildi.

GİZLİLİK VE GÜVENLİK TEHDİT ALTINDA


American Water, California, Georgia, Hawaii, Illinois, Indiana, Iowa, Kentucky, Maryland, Missouri, New Jersey, Pensilvanya, Tennessee, Virginia ve West Virginia’daki ortalama 1700 toplulukta 500’den fazla atık su sistemini yönetiyor. Saldırı, su hizmetleri sektöründe siber güvenlik tehditlerinin artmakta olduğuna dair endişeleri artırdı.

TÜM GÖZLER GÜVENLİK ÇALIŞMALARINDA


Yetkililer, siber saldırının etkilerini azaltmak için gerekli önlemleri alacaklarını ve müşterileri bilgilendirmeye devam edeceklerini vurguladı. Saldırının detayları ve sonuçları üzerinde çalışmalar sürerken, siber güvenlik konusundaki endişeler de giderek büyümekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.