ABD'nin Suriye'deki üssüne roketli saldırı İran destekli gruplar tarafından gerçekleştirildi

Suriye'de Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli grupların ABD üssüne yönelik roketli saldırısına ABD güçleri tarafından karşılık verildi. ABD güçleri, saldırıya karadan karaya atış yapan silahlarla yanıt verdi.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Meyadin ilçesinde bulunan İran destekli terörist gruplar, PKK/YPG kontrolündeki bölgede ABD güçlerinin yerleşik olduğu Ömer Petrol Sahası'ndaki üsse en az üç roket saldırısı gerçekleştirdi.

 

Amerika Birleşik Devletleri kuvvetleri, saldırıya karşılık olarak yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki İran destekli grupların karadan karaya ateş açan silahlarla mevzilerine ateşle karşılık verdi. Şu ana kadar ABD tarafından saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haseke ve Deyrizor'da bulunan ABD ordusunun üsleri, bu yılın başından itibaren sürekli olarak roket saldırıları ve kimliği belirsiz insansız hava araçları (İHA) saldırılarına maruz kalıyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altında bulunurken, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolü altındadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi