ABD'nin tek Müslüman Belediye Başkanı Amer Ghalib, Trump'ı desteklediğini duyurdu

ABD'nin tek Müslüman belediye başkanı unvanını taşıyan Hamtramck Belediye Başkanı Amer Ghalib, 2024 başkanlık seçimlerinde eski Başkan Donald Trump'ı destekleyeceğini açıkladı.

ABD'nin tek Müslüman belediye başkanı unvanını taşıyan Hamtramck Belediye Başkanı Amer Ghalib, 2024 başkanlık seçimlerinde eski Başkan Donald Trump'ı destekleyeceğini açıkladı.

Ghalib, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Eski Başkan Donald Trump'a ve umarım ki ABD'nin bir sonraki başkanına desteğimi belirtiyorum." ifadelerini kullandı. Ghalib, Trump ile her konuda aynı fikirde olmayabileceklerini, ancak onun ilkeli bir kişi olduğunu düşündüğünü belirtti. Bu açıklama, ABD'deki Müslüman oylarının Demokrat Parti'den uzaklaşması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Ghalib, Trump'ın seçimi kazanıp kazanamayacağı konusunda kesin bir görüş bildirmese de, bu dönemde Trump'ı desteklemenin doğru bir karar olduğuna inandığını ifade etti. Ayrıca, aldığı karardan pişman olmayacağını ve sonuçlarla yüzleşmeye hazır olduğunu da vurguladı.

5 Kasım'daki seçimle ilgili tercihini Facebook üzerinden hem İngilizce hem de Arapça olarak duyuran Ghalib, Trump ile 18 Eylül'de gerçekleştirdiği görüşmeden bir fotoğraf paylaştı. Görüşme teklifinin Trump'ın kampanya ekibinden geldiğini söyleyen Ghalib, Trump'ın savaş yanlısı olmadığını ve devam eden savaşları sona erdirmek istediğini belirtti.

Ayrıca, Donald Trump'ın sosyal medya platformu Social Truth'te Ghalib'in destek vereceğine dair yaptığı açıklamanın ekran görüntüsünü paylaştığı görüldü. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) ağustos ayında yaptığı ankete göre, Michigan'daki Müslüman seçmenlerin yüzde 40'ı Yeşil Parti adayı Dr. Jill Stein'e, yüzde 18'i Donald Trump'a ve yüzde 12'si Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek vermeyi düşündüğünü ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.