Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu: Benim dedem o değil

İlk olarak Osmanlı tarzı eşyaları pazarladığı sitesini Cuma namazı vaktinde kapatmasıyla gündeme gelen Nilhan Osmanoğlu, şimdi de, yeni Osmanlıcı politikaların sonucunda çekilmeye başlanan Osmanlı dizilerine tepki gösterdi. Sultan...

İlk olarak Osmanlı tarzı eşyaları pazarladığı sitesini Cuma namazı vaktinde kapatmasıyla gündeme gelen Nilhan Osmanoğlu, şimdi de, yeni Osmanlıcı politikaların sonucunda çekilmeye başlanan Osmanlı dizilerine tepki gösterdi. Sultan 2. Abdülhamid'in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu, Osmanlı padişahlarıyla ilgili dizilerin asla gerçekleri yansıtılmadığını ileri sürdü.

Kütahya’da 'Ecdad Kalbe Düşünce' isimli programın konuk olan Osmanoğlu, dizilerle ilgili sorulara tepki göstererek "Çok dizi izlemiyorum. 2 yıldır konferanslar veriyorum. Konferanslarda sorular hep diziyle ilgili oluyor. Kanuni Sultan Süleyman, Kur’an-ı Kerim’i 5 defa eliyle yazmış bir padişahtır. Bunları nasıl yakıştırıyorlar, inanamıyorum. Her zaman söylüyorum, ben tarihi ailem olarak görüyorum" dedi.

'BENİM DEDEM O DEĞİL'
"Tarih aslında bizim ailemiz" diyen Osmanoğlu, programda yaptığı konuşmada, "Yok saydığımız, hakaret ettiğimiz aslında hepimizin ecdadı. İnsan babasına dedesine bunları reva görür mü?. Dünyanın dört bir yanında bu diziler gösteriliyor. Ama benim dedem o değil. Akşamları çok televizyon izlemiyoruz. Bunun yerine huzur sohbetleri yapıyoruz" diye konuştu.

Her fırsatta 'tarih' kelimesini zikreden torun Osmanoğlu, dedesi Abdülhamid'in 1927 yılında öldüğünü söyleyebilmesiyle gündeme gelmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.