Abdulkadir Selvi: Belgeler, yazışmalar İmamoğlu’nu yalanlıyor

"Ulaştırma Bakanlığı’nın, Sefaköy metro hattıyla ilgili açıklamasında onay için zorunlu olan, 'Kesin proje'nin teslim edilmediği, 'Avan' yani hazırlık aşamasında olduğu ifade ediliyor. Vay sen misin bunu söyleyen''

Gazeteci Abdulkadir Selvi, İBB ile Ulaştırma Bakanlığı arasında gerilime neden olan Sefaköy metrosuyla ilgili kaleme aldığı yazısında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun projeleri zamanında yapmadığını ve bu hattı kullanacak 3,5 milyon İstanbulluyu mağdur ettiğini savundu. 

Selvi, yazısında, "Ulaştırma Bakanlığı’nın, Sefaköy metro hattıyla ilgili açıklamasında onay için zorunlu olan, 'Kesin proje'nin teslim edilmediği, 'Avan' yani hazırlık aşamasında olduğu ifade ediliyor. Vay sen misin bunu söyleyen? Murat Ongun kesin projenin teslim edildiğini iddia ediyor. Ama İmamoğlu 19 Ocak tarihli açıklamasında, 'Şu anda kesin projelerimiz var. Bunları da hemen teslim edebiliriz' diyor. Şimdi bu noktada benim, hani kesin projeler sunulmuştu diye sorma hakkım yok mu?"  diye sordu. 

Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Birbirlerini tekzip etmek için yarışıyorlar. Resmi yazışmaları da onları yalanlıyor. Ama bir mağduriyet algısı tutturmuş gidiyorlar. Evet bir mağduriyet var lakin o İmamoğlu değil, Sefaköy hattını kullanacak olan üç buçuk milyon insan. Onları mağdur eden ise projelerini zamanında yapmayan Ekrem İmamoğlu." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”