Abdulkadir Selvi: Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek hak, savunmak suç mu?

"CHP’de ve muhalif medyada Cumhurbaşkanı’na hakaretin artık bir yarış haline dönüştü"

Gazeteci Abdulkadir Selvi, “Bir süredir ibretle izliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı 27 Mayıs öncesinin nefret dili kullanılıyor. Bunu çok tehlikeli buluyorum. Bu işin öncüsü de ne yazık ki Kılıçdaroğlu" görüşünü ifade etti.

"CHP’de ve muhalif medyada Cumhurbaşkanı’na hakaretin artık bir yarış haline dönüştüğünü" söyleyen Selvi, "Kılıçdaroğlu, 27 Mayıs öncesi İsmet Paşa’nın izlediği yolu izliyor" diye yazdı. Selvi, sözlerine şöyle devam etti:

"İsmet Paşa, Kore’de darbe olunca, 'Türk milleti, Kore milletinden daha az haysiyetli değildir' demişti. General Kasım darbesiyle devrilen Irak Başbakanı Nuri Sait Paşa feci bir şekilde katledilmişti. Menderes’e, Nuri Sait Paşa’nın akıbetini örnek göstermişlerdi. 'Şartlar tamam olduğu zaman milletler için ihtilal meşru bir haktır' diyen İnönü 27 Mayıs’ın işaretini vermiş, Demokrat Partililere dönüp 'Sizi ben bile kurtaramam' demişti.”

“27 Mayısçıların darbeden sonra Yassıada’da Menderes ve DP’nin ileri gelenlerine yaptıkları zulümler insanlığa sığmaz” diyen Selvi,  “Erdoğan’a yönelik benzer bir öfke ile saldırıyorlar” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yargıtay Başkanı seçimi 33. turda da sonuçsuz kaldı
Benzin ve motorine indirim geldi
Nebahat Çehre'den korkutan haber geldi! Kalbine stent takıldı!
Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever açıklama yaparak tarih verdi
Yöneylem Araştırma sorusu: 'Türkiye iyi yönetiliyor mu?': İktidara güven her geçen gün azalıyor