Abdulkadir Selvi: Devlet Bahçeli, İyi Partili milliyetçilere çağrı yaptı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü grup toplantısında İyi Partili milletçilere mesaj gönderdiğini söyledi.

Selvi, "Yavuz Ağıralioğlu’nun Genel Başkan Yardımcılığı’ndan alınması, Koray Aydın’ın ise Teşkilat Başkanlığı’ndan Siyasi İşler’e kaydırılması ‘İYİ Parti’de milliyetçiler tasfiye ediliyor’ şeklinde bir algının oluşmasına neden oldu. Meral Akşener’in bu operasyonu, Bahçeli’ye fırsat doğurdu. Milliyetçi Hareket Partisi Lideri de bu fırsatı kaçırmadı. Milliyetçilere çağrı yaptı" dedi. 

Bahçeli'nin sözlerini hatırlatan Selvi şu ifadeleri kullandı:

"Bahçeli’nin bu çağrısı İYİ Parti’de kendini dışlanmış hisseden milliyetçileri kapsıyor mu? Siyasette her mesajın bir adresi vardır.

Bahçeli, herhangi bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisi ile yolları ayrılmış ülkücüleri yuvaya çağırmak için bu yönde bir politika oluşturacak mı? Kucaklayıcı bir dille çağrılarını sürdürecek mi? İzlemek gerekiyor. Ama Bahçeli ilk adımı doğru bir zamanlama ile attı."

Bahçeli, ne demişti?

Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletçilikle ilgili şunları söylemişti:

"Milliyetçilik ve millet sevgisi elbette ki bizim tekelimizde değildir. Herkes milliyetçi olabilir, hatta olmalıdır. Milliyetçiler her kurumda bulunabilir. Bulunmalıdır. Hepsine saygı duyarız. Ancak, milliyetçiliği hayatın her alanında, uygulanabilir bir siyasal yönetim projesi olarak benimseyen tek parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Ülkücüyüm, milliyetçiyim diyen kim varsa ana çatısı, ana kucağı Milliyetçi Hareket Partisi’dir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"