Abdülkadir Selvi: İhbarcı binbaşının ismi can güvenliği için gizli tutuluyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Başbakan Binali Yıldırım'ın belirttiği darbeyi ihbar eden binbaşıya ilişkin olarak, "Bilinen, bu binbaşının Kara Havacılık’ta görev yapan pilot olduğu yönünde. Güvenliği sağlanmış...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Başbakan Binali Yıldırım'ın belirttiği darbeyi ihbar eden binbaşıya ilişkin olarak, "Bilinen, bu binbaşının Kara Havacılık’ta görev yapan pilot olduğu yönünde. Güvenliği sağlanmış durumda. Ama yine de can güvenliği için ismi mahfuz tutuluyor" diye yazdı.

Selvi, binbaşının darbe hazırlığını ihbar etmesinden sonraki yaşananları anlatırken de "Bu kez darbe ihbarını alan MİT Müsteşarı’nın bu bilgiyi Genelkurmay Başkanı ile paylaşması, ardından Genelkurmay’a giderek toplantı yapmaları, darbecilerin gece 03.00’te başlatacakları darbeyi 21.00’e çekmelerine neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Genelkurmay ziyareti sırasında izlediği ve "Baskın anı ve başta Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar olmak üzere derdest edilen komutanların karargâhtan çıkarılış anına" ait görüntülerin bugüne kadar ortaya çıkmamış görüntüler olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!