Abdulkadir Selvi: Muhalefet neden heyecan vermiyor?

"Devlet içinde bir kanal, Alevi ve Kürt olması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engellemeye çalışıyor. Bu çağda bu kafa. Geldiğimiz nokta ne kadar üzücü değil mi''

Gazeteci Abdulkadir Selvi, muhalefetin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda fikir birliğine vardığını iddia etti. Selvi, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olarak öne süren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da cumhurbaşkanı adaylığı için zemin hazırladığını savundu.  

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

"Devlet içinde bir kanal, Alevi ve Kürt olması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engellemeye çalışıyor. Bu çağda bu kafa. Geldiğimiz nokta ne kadar üzücü değil mi? Eğer Mansur Yavaş’ı ileri sürerek Kılıçdaroğlu’nun önü kesilemezse Ümit Özdağ’ın cumhurbaşkanı adaylığı gündeme gelecek. Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adaylığı için zemini hazırlıyor.

Ama artık Kılıçdaroğlu’nu engelleyemeyecekleri anlaşılıyor. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda her zamankinden daha avantajlı durumda. Konuştuğum muhalefetten önemli bir isim, 'Kemal Bey’in ortak adaylığı konusunda bir konsensüs oluşmuş durumda. Açıklanması sadece zamana kaldı. Seçimlerin zamanında yapılacağı kesinleşmiş durumda' dedi. Tabii siyasette 24 saat uzun bir süredir lakin ibre Kılıçdaroğlu’na döndü." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yağmur Taktaş Cinayeti: Mezar Açılacak, Sır Perdesi Aralanıyor
Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi Faciası: Adalet Arayışı Devam Ediyor
Süreyya Karabulut: Otopsi Fotoğraflarına Şüpheyle Yaklaşıyor
Altınbaş Petrol, Zeren Group'a Satıldı: Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dev Bir Değişim Başladı
Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakereleri Almatı’da yapılacağı açıklandı