Abdulkadir Selvi: Yerel seçimlerde ittifak kurulması sıkıntıya girdi

"Kılıçdaroğlu’nun siyasetteki en büyük başarısı, her biri farklı bir uçta olan 6’lı Masa’yı bir araya getirmesiydi. Ümit Özdağ ile gizli anlaşma Kılıçdaroğlu’na olan güveni sarstı. Derin bir aldatılmışlık duygusunun yaşanmasına neden oldu''

Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerinden önce yapılan protokolün yerel seçimde muhalefetin ittifak yapmasını riske soktuğunu belirtti. 

"CHP’den ve 6’lı Masa liderlerinden gizli olarak yapılan bu anlaşmanın iki sonucu oldu" diyen Selvi, yazısında şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu’nun siyasetteki en büyük başarısı, her biri farklı bir uçta olan 6’lı Masa’yı bir araya getirmesiydi. Ümit Özdağ ile gizli anlaşma Kılıçdaroğlu’na olan güveni sarstı. Derin bir aldatılmışlık duygusunun yaşanmasına neden oldu.

Yerel seçim öncesinde CHP’nin en büyük umudu yine ittifak. Kılıçdaroğlu, “6’lı değil, yeri gelirse 16’lı da 26’lı da masa kurarım” demişti. Kılıçdaroğlu’na güven sarsıldığı için yerel seçimlerde ittifak kurulması sıkıntıya girdi." 

Politika Haberleri

Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı