Abdülkadir Uraloğlu açıkladı: "Instagram konusunda bir ilerleme yok"

Instagram'a erişim yasağı nedeniyle milyonlarca kullanıcı platforma ulaşamıyor. Uraloğlu, Instagram ile alakalı herhangi bir ilerleme olmadığını dile getiren ifadelerde bulundu. Detaylar haberimizde...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından getirilen erişim engeli nedeniyle, 48 saati aşan süre boyunca Instagram'a giriş yapılamıyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram'ın uyarılara rağmen gerekli adımları atmadığı için bu kararı aldıklarını belirtmiş ve "Kurallar ve toplumsal hassasiyetler göz ardı edilirse müdahale ederiz." demişti. 

Uraloğlu, görüşmelerin sürdüğünü ve sorunlar çözüldüğünde engelin kaldırılacağını ifade etmişti.

BAKANLIK VE INSTAGRAM TEMSİLCİLERİ GÖRÜŞÜYOR

Süreçle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, Instagram temsilcileriyle görüşme gerçekleştiriyor. Bu görüşme, Instagram'ın talebi üzerine online olarak saat 13.00'te başladı. 

Görüşme sonrası, Instagram'ın geleceği hakkında nihai bir karar alınması bekleniyor. Uraloğlu, son yaptığı açıklamada, "Instagram'ın açılması için yürütülen görüşmelerde henüz beklediğimiz sonuçları alamadık. Bugün bu konuyu çözebileceğimizi umuyordum ama ilerleme kaydedemedik." dedi.

META'DAN YENİ AÇIKLAMA

Meta Sözcüsü, Instagram'a getirilen erişim engeli hakkında yeni bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Türkiye'de Instagram'a erişimin kesilmesi, milyonlarca insanın aileleri ve arkadaşlarıyla iletişim kurmasını engellerken, işletmelerin de müşterilerine ulaşmasını zorlaştırıyor." denildi ve hizmetleri yeniden sunmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.