Abdullah Gül 'gizli lider' mi?

AKP'nin eski kurucularından Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin gizli lideri olduğu öne sürülen Abdullah Gül'ün "cumhurbaşkanı adayı" olacağına

AKP'nin eski kurucularından Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin gizli lideri olduğu öne sürülen Abdullah Gül'ün "cumhurbaşkanı adayı" olacağına yönelik iddialara yanıt geldi. Gül'e yakın bir kaynak söz konusu iddialara, "Daha önceki pozisyonunu koruyor. Pozisyonunda bir değişiklik yok. Kendisine soru soran olursa düşüncelerini aktarıyor" şeklinde yanıt verdi. Öte yandan Gül'ün kendi hayatını anlatan bir kitap yazdığı da öğrenildi.

Bir süredir kulislerde konuşulan, Gül’ün “cumhurbaşkanı adayı olacağı” , “Ali Babacan’ın kuracağı partinin gizli lideri” olduğu yönündeki iddialarla ilgili Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'e konuşan Gül'e yakın bir kaynak bu iddiaları yalanladı.

Gül’e yakın kaynak, "Ali Bey (Babacan) bir fikir sorarsa söylüyor, onun dışında bir şey yok, bir şey sorulursa cevap veriyor, yoksa kendiliğinden ‘şunu şöyle yapın, böyle yapın’ diye bir şey yok. İki ayda bir görüşüyorlar. Ondan ibaret. Babacan İstanbul’a gittiğinde daha çok görüşüyorlar, sohbet ediyorlar. Bu ülkenin bir sürü meselesi var" dedi.

'ÖYLE BİR ŞEY YOK'

Abdullah Gül’ün “aktif siyasete döneceği, sahaya çıkacağı, cumhurbaşkanı adayı olacağı” yönündeki iddialara da Gül’e yakın kaynak, “Öyle bir şey yok. ‘Akıllarına taktılar cumhurbaşkanlığı’ diye. Ortada cumhurbaşkanlığı yok, nasıl yazıyorlar. Ortada fol yok yumurta yok, yani böyle bir şey yok, şimdiden niye öyle bir şeye girsin, başkaları öyle bekliyor ki böyle yapsın da perişan edelim havasındalar. Böyle bir şey olmayacağını anlamaları lazım. Daha önceki pozisyonunu koruyor. Pozisyonunda bir değişiklik yok. Bir şey kendisine soran olursa düşüncelerini aktarıyor” değerlendirmesini yaptı.

'BAŞTAN SONA HAYATINI YAZIYOR'

Gül’e yakın kaynak Abdullah Gül’ün bir kitap çalışması olduğunu belirterek, “Uzun vadeli bir iş, öyle hemen ortaya çıkacak bir şey yok. Baştan sona hayatını baştan sona yazıyor. Öğrenciliğinden başlayarak. Çok uzun vadeli bir iş, öyle hemen olacak bir iş değil” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek