Abdullah Öcalan'ın Kürt kadınlarına karşı kullandığı ifadeler

Röpörtajda geçen bazı ifadeler nedeniyle Kırıkkanat ve Birgün gazetesine yönelik eleştiriler sosyal medya lincine dönüştü.  Ardından BirGün gazetesi de söz konusu ifadeleri internet sitesinden değiştirdi ve özür diledi....

Röpörtajda geçen bazı ifadeler nedeniyle Kırıkkanat ve Birgün gazetesine yönelik eleştiriler sosyal medya lincine dönüştü.  Ardından BirGün gazetesi de söz konusu ifadeleri internet sitesinden değiştirdi ve özür diledi. Tüm bu tartışmların ardından Oda Tv, yayınladığı haberde Kürt kadınları için 'mal' ifadesini PKK lideri Öcalan'ın kullandığını yazdı. İmralı Notları adlı kitaptan Öcalan'ın kadınlar için sözlerini derleyen Oda Tv'nin de topa girmesiyle tartışma büyüyecek gibi görünüyor. 
İMRALI NOTLARINDAKİ İFADELER

 "İmralı Notları" kitabının 23. sayfasında bakın ne yazıyordu:

"(Sırrı'ya dönerek) Senin röportajlarını okudum. Yaptığın aşk tanımını okuyunca sende kendimi gördüm. Sen de bir evlilik geçirmiş ve bundan kurtulmuşsun. Oradaki tanımlaman çok çarpıcıydı. 'Beni evin malı yapmak istiyordu, ben ev malı değilim' demişsin. Biz kadını mallaştırırken, kadın da bizi tersinden mallaştırdı. Kadın zeki ve kurnazdır. Ka­dınsız yaşanmaz, mevcut kadınla da yaşanmaz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alkol ürünleri üreticilerine teminat zorunluluğu
Prof. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için riskli bölgeleri saydı
HSK’dan “Erdoğan aday olamaz” diyen hakime yeni soruşturma
Erdoğan işaretini vermişti: Nefret suçlarına karşı yeni adımlar atılacak
Erdoğan MHP ile ilişkisini bozmaz