Abdullah Öcalan'ın yeğeni: 'Aile olarak yıllar sonra Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik'

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan, ailesinin yıllar sonra Öcalan ile 23 Ekim 2024’te bir araya geldiğini duyurdu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öcalan’a TBMM’de silah bırakma çağrısında bulunmuştu.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, "Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024’te Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik" açıklamasında bulundu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Abdullah Öcalan’a silahları bırakma konusunda Meclis’te konuşma yapması çağrısında bulunduğu belirtildi. Bahçeli, 43 ay sonra Öcalan’a ziyaret gerçekleştirilmesinin gündeme gelmesi üzerine, Ömer Öcalan sosyal medya hesabı X’te şu ifadeleri paylaştı: "Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze görüşme 3 Mart 2020 tarihinde oldu. Bugün, yani 23 Ekim 2024’te aile olarak Sayın Öcalan ile bir araya geldik. Yasal bir hak olan rutin aile görüşmelerinin, her koşulda devam etmesini talep ediyoruz."

Bahçeli, 22 Ekim’de partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "Bugün kitabın ortasından hiçbir yoruma gerek bırakmayacak şekilde konuşacağım" diyerek, Abdullah Öcalan ile ilgili bir çağrı yaptı. Bahçeli, "Eğer terörist başının tecridi kaldırılırsa, TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığını gösterirse, umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılmalı ve bundan yararlanmasının önü açılmalıdır. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM’e uzansın; bu ağır ve tarihi terör problemi ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız. Vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız" dedi.

Bahçeli’nin bu sözleri, siyasette hareketliliğe neden olurken, 1 Ekim’de Meclis’in yeni yasama yılı açılışında DEM Parti’lilerle tokalaşmasının ardından "Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" sorusunu daha da güçlendirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.