ABD'ye ait bir F-16, acil bir durum sebebiyle iki yakıt tankını denize atmak zorunda kaldı

Güney Kore'nin batısında, ABD'ye ait bir F-16 savaş uçağının bir acil durum sebebiyle Sarı Deniz'e iki yakıt tankı bıraktığı duyuruldu. Uçak, acil iniş yaptıktan sonra üssüne güvenli bir şekilde geri döndü.

Güney Kore'nin batısında, ABD'ye ait bir F-16 savaş uçağının bir acil durum sebebiyle Sarı Deniz'e iki yakıt tankı bıraktığı duyuruldu. Uçak, acil iniş yaptıktan sonra üssüne güvenli bir şekilde geri döndü.

ABD'nin 8. Hava Filosu'ndan yapılan açıklamada, Güney Kore'nin Gunsan kenti yakınlarındaki Kunsan Hava Üssü'nden kalkan bir F-16'nın yerel saatle 10.00 civarında Seul'ün yaklaşık 200 kilometre güneyinde acil bir durum nedeniyle iki yakıt tankını Sarı Deniz'e bıraktığı belirtildi. Açıklamada, pilotun güvenli bir şekilde üsse acil iniş yaptığı ve olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

KAZALARLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Son aylarda, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar ardı ardına meydana gelen kazalarla dikkat çekmişti. Geçen ay, bir ABD'ye ait F-16 savaş uçağının Güney Kore'nin batı kıyısı açıklarında Sarı Deniz'e düştüğü rapor edilmişti. Aralık 2023'te, ABD 8. Hava Filosu'na ait bir F-16'nın eğitim sırasında Sarı Deniz'e düştüğü bildirilmişti. Mayıs ayında ise, ABD 51. Hava Filosu'na ait bir F-16, Seul'ün güneyindeki Osan Hava Üssü yakınlarına düşmüştü. Tüm bu kazalarda, kendilerini uçaktan fırlatmayı başaran pilotlar sağ olarak kurtulmuştu.

JAPONYA'DAKİ UÇAK KAZASINDA 8 ABD ASKERİ ÖLMÜŞTÜ

ABD Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz Kasım 2023'te Japonya'da meydana gelen bir kaza ile gündeme gelmişti. Osprey tipi bir askeri uçak, Yakushima Adası açıklarına düşmüştü. ABD Hava Kuvvetleri yetkilileri, uçaktaki 8 mürettebatın tamamının hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bu olayın ardından, ABD ordusu dünya genelindeki Osprey tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak