ABD'ye dönen Büyükelçi Flake'den Demokrat Harris'e destek

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Kamala Harris'i destekleyeceğini açıkladı. "Muhafazakâr bir Cumhuriyetçi" olarak, seçmen iradesine saygı duyan bir lider arayışında olduğunu vurguladı.

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, 1 Eylül'de görev süresi sona ermesinin ardından X hesabından yaptığı bir paylaşımla, ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Kamala Harris'i destekleyeceğini duyurdu. Flake, aynı zamanda eski bir Cumhuriyetçi senatördür.

Flake, "Kamala ile Senato'da birlikte görev yaptım. Tim ile de Temsilciler Meclisi'nde birlikteydik" diyerek, başkan yardımcısı adayı Tim Walz'ı da anarak, "Onları tanıyorum. İyi karakterlerini ve ülke sevgilerini ilk elden biliyorum" ifadelerini kullandı.

Kendini "muhafazakâr bir Cumhuriyetçi" olarak tanımlayan Flake, "Bu şekilde düşünen tüm Cumhuriyetçileri de aynı şeyi yapmaya teşvik ediyorum. Ülkeyi partiden üstün tutmaktan daha muhafazakâr bir şey olamaz" dedi.

Trump yönetimi sırasında senatörlük yaptığı dönemde Donald Trump'ı sert bir dille eleştiren Flake, "kurucular tarafından yaratılan siyasi süreci aşağılamak yerine tartışmak ve ikna etmek" gerektiğini belirtti. Ayrıca, siyasi rakiplerin düşman değil, yurttaşlar olduğunu anlayan bir aday arayışında olduğunu vurguladı.

Flake videoda, "Bizi bölen değil, ülkemizi birleştirmeye çalışan bir başkan adayını desteklemek istiyorum" dedi. ABC'nin "This Week" programında yaptığı röportajda ise, Trump'ın 2020 seçim sonuçlarını bozma girişiminin kendisini destekleyememesinin bir sebebi olduğunu belirtti ve "seçmenlerin iradesine saygı duyan" bir aday aradığını söyledi.

Flake, "Cumhuriyetçilerin hukukun üstünlüğüne inandığını düşünüyorum. Bir seçimi kaybettikten sonra başkanlık yetkilerini kullanarak bu seçimi bozmaya çalışan bir adayı desteklemek zor" diyerek, pek çok muhafazakâr Cumhuriyetçinin de benzer düşündüğünü ifade etti. Flake, 2001-2013 yılları arasında Temsilciler Meclisi'nde, 2013-2019 yılları arasında ise Senato'da görev yapmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.