ABD’ye Tel Aviv Büyükelçiliği uyarısı: ABD’nin çıkarlarına zararlı olur

Washington'daki Brookings Enstitüsüne bağlı merkez tarafından yayımlanan raporda, "akılsızca ve tehlikeli" olarak tanımlanan söz konusu adımın ABD'nin çıkarlarına onulmaz zararlar vereceği uyarısı yapıldı, ABD Başkanı Donald...

Washington'daki Brookings Enstitüsüne bağlı merkez tarafından yayımlanan raporda, "akılsızca ve tehlikeli" olarak tanımlanan söz konusu adımın ABD'nin çıkarlarına onulmaz zararlar vereceği uyarısı yapıldı, ABD Başkanı Donald Trump ve yönetimi, "Amerikan halkına ve dünyaya ABD siyasetinin 70 yılına darbe indirilerek ve dünya nüfusunun dörtte birine sebepsiz yere düşmanlık edilerek nasıl ülke çıkarlarına hizmet edilebileceğini" açıklamaya çağrıldı.

TGRT Haber’in haberine göre Büyükelçiliğin taşınması durumunda Washington yönetiminin uğrayacağı zarara ilişkin bilgi verilen raporda, Kudüs'ün statüsünün değiştirilmesi yönündeki bir adımın istikrarı büyük ölçüde bozacağı ve ABD'nin arabulucu rolü ile ekonomisinin zarar göreceği kaydedildi.

'ULUSAL GÜVENLİKLE İLGİLİ DEĞİL'

Raporda, ABD yönetiminin büyükelçiliği Kudüs'e taşıma fikrinin, ABD siyasetiyle ya da ulusal güvenlikle değil kültürel ve ideolojik konularla alakalı olduğu savunuldu.

Raporda, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasının, ABD yönetimleri tarafından ve 1948'den bu yana neredeyse tüm dünya ülkeleri tarafından çekinceli davranılan bir konu olduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
ABD istihbaratı, Navalni'nin ölüm emrini Putin'in vermediğini tespit etti
Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!