Açıklama ve özür

Değerli ABC Gazetesi okuyucuları;Bugün abcgazetesi.com adresinde “Atatürk'ün İsmet İnönü'ye yazdığı mektup ilk kez yayınlandı'' başlığı ile yayınlanan haber, Redaktif sitesinin haberleştirmiş olduğu bir iddiadır. İddia,...


Değerli ABC Gazetesi okuyucuları;

Bugün abcgazetesi.com adresinde “Atatürk'ün İsmet İnönü'ye yazdığı mektup ilk kez yayınlandı'' başlığı ile yayınlanan haber, Redaktif sitesinin haberleştirmiş olduğu bir iddiadır. İddia, Mustafa Kemal Atatürk’ün Başyaveri Salih Bozok’un kişisel belgeleri arasından çıktığı ileri sürülen bir mektup üzerinden ortaya atılmıştır.   

14 Şubat 1938’de yazıldığı öne sürülen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye yönelik 'sitem'lerini içeren söz konusu mektubun gerçek olmadığı, güvenilir kaynaklar tarafından teyit edilmiştir.

Atatürk'ün el yazısının bire bir taklit edildiği görülen mektup hakkında bir Adli Tıp raporunun bulunduğu da ileri sürülmüştür. Ancak, böyle bir rapor bulunmadığı gibi mektubun sahteliği konusunda da kuşku yoktur.

Editöryal bir hata sonucu ABC Gazetesi'ni izleyenlere sunduğumuz içerik için okuyucularımızdan özür diliyor ve söz konusu hata için bizleri uyaran dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

ABC Gazetesi Yayın Kurulu 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı