Acil Güvenlik Toplantısı: İsrail, İran’a Nasıl Karşılık Verecek?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’ın füze saldırısına verilecek yanıtı ve Lübnan'daki gelişmeleri değerlendirmek üzere güvenlik toplantısı yapacağını duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın füze saldırısına verilecek karşılık ve Lübnan'daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere güvenlik kabinesini acil toplantıya çağırdı. Yerel basında yer alan bilgilere göre, Netanyahu başkanlığındaki toplantı, yerel saatle 20.30'da yapılacak.

İRAN'IN FÜZE SALDIRISINA YANIT HAZIRLIKLARI

Toplantının en önemli gündem maddesini, İran’ın 1 Ekim'de İsrail'e düzenlediği füze saldırısına verilecek karşılık oluşturuyor. Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya karşılık vereceğini duyurmuş, ancak geçen hafta yapılan güvenlik toplantısından bir sonuç çıkmamıştı. Netanyahu’nun liderliğindeki yeni toplantıda, İran'a karşı atılacak adımların detaylıca ele alınacağı belirtiliyor.

LÜBNAN'DAKİ GERGİNLİK DE MASADA

Toplantıda ayrıca, İsrail’in kuzey komşusu Lübnan’daki durumun da değerlendirileceği açıklandı. İsrail-Lübnan sınırında artan tansiyon ve Hizbullah'ın bölgedeki etkinliği de görüşmelerin bir diğer kritik başlığı olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.