Acil Önlem Grubu Boşanma Komisyonu’nun raporuna karşı eyleme çağırıyor

TBMM Boşanma Komisyonu’nun kadın ve çocuk haklarını gasbeden raporuna karşı İstanbul’da Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu tüm kadınları 22 Mayıs Pazar günü eyleme çağırıyor.“TBMM Boşanma Komisyonu haklarımızı...

TBMM Boşanma Komisyonu’nun kadın ve çocuk haklarını gasbeden raporuna karşı İstanbul’da Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu tüm kadınları 22 Mayıs Pazar günü eyleme çağırıyor.

“TBMM Boşanma Komisyonu haklarımızı gasp etmek için işbaşında! Sessiz kalmıyoruz!'' diyen Acil Önlem Grubu 22 Mayıs Pazar günü saa14.00’de Kadıköy Süreyya Operası önünde buluşacak.

Acil Önlem Grubu’nun eylem çağrısı ise şu şekilde:

Komisyonun 6 Mayıs 2016 tarihli taslak raporu, kadınların on yıllara dayanan mücadelesi ile kazandıklarına göz dikti. Kadınları sadece aile içinde tanımlayan, aksi takdirde yok sayan rapor, erkek şiddetine karşı yasal mekanizmaları zayıflatan ve kadınların boşanmasını zorlaştıran öneriler getiriyor.

Rapor, kadınların nafaka hakkına el koyuyor, şiddetten uzaklaşmasını zorlaştırıyor ve hatta yaşadığı evin bile şiddet uygulayan erkekler tarafından elinden alınmasına imkan tanıyor.

Bu komisyon, biz kadınlara, “evli değilsen sana sosyal hizmet yok'', şiddet gördüğümüzde, her gün bunca kadının öldürüldüğü bir ülkede, “delil yoksa tedbir de yok'', evlenene, maruz kaldığı şiddet ve baskıya rağmen “boşanma, bir daha düşün'', her boşanana ise “nafaka yok'' diyor.

Mücadele ederek kazandığımız hakların yıllarca geriye götürülmesine sessiz kalmayacağız. Bu geri gidişe izin vermeyeceğimiz gibi, kadınların lehine yasa ve politikalar için mücadeleye devam edeceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Tayyargiller Hakkında Skandal Haber! 'Sahte Doğum ve Taşıyıcı Anne' İddiası!
Mevduat Faizleri Düşüşte! 1 Milyon TL'nin 32 Günlük Getirisi Ne Kadar Oldu?
Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 Yeni İlacı Geri Ödeme Listesine Ekledi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Öncesi Görüşmeler Yaptı
Sivas'tan İstanbul'a İlk Aktarmasız YHT Seferi Başladı: Yolculuk Heyecanı Artıyor!