Acıya olan dayanıklılık bilimsel olarak açıklandı

İnsanlar acı eşiği açısından çok güçlü değil ve bunun sebebi DNA’mızda yatıyor olabilir

Yeni bir araştırmaya göre, Neandertal gen varyantları, onları taşıyan insanların ağrı duyarlılığını artırabiliyor. Bu genler yaygın olarak Kızılderili soyunun yaygın olduğu popülasyonlarda yaygın olabiliyor.

Communications Biology dergisinde 10 Ekim Salı günü yayınlanan araştırma, sodyumu hücrelere taşıyan ve ağrıyı algılayan sinirlerin sinyal göndermesine yardımcı olan bir proteini kodlayan SCN9A geninin üç versiyonuna odaklandı. Üç değişkenden herhangi birine sahip kişiler, keskin bir nesneyle dürtülmenin neden olduğu acıya daha duyarlıdır, ancak ısı veya basıncın neden olduğu ağrıya karşı dayanıklılar.

Fransız Ulusal Tarım, Gıda ve Çevre Enstitüsü’nde genetikçi olan ilk çalışma yazarı Pierre Sahte, WordsSideKick.com’a şöyle konuştu: “2020’de başka bir araştırmacı grubu, Avrupa kökenli insanları inceledi ve bu Neandertal gen varyantlarını artan ağrı duyarlılığıyla ilişkilendirdi. Latin Amerikalıları inceleyerek ve bu Neandertal genetik varyantlarının Kızılderili kökenli insanlarda çok daha yaygın olduğunu göstererek bu bulguları genişletiyoruz” dedi. “Ayrıca bu varyantların etkilediği, daha önce bilinmeyen acı eşiğini de de araştırıyoruz.”

Yeni çalışmada bilim insanları Brezilya, Şili, Kolombiya, Meksika ve Peru’da yaşayan 5.900’den fazla kişiden toplanan genetik örnekleri analiz etti. Katılımcıların ortalama olarak %46’sı Amerikan yerlisi, %49,6’sı Avrupalı ​​ve %4,4’ü Afrika kökenliydi ancak bu oranlar bireyler arasında önemli ölçüde farklılık gösteriyordu.

Xiaomi 13T Pro inceleme: Leica ortaklığıyla hazırlanan güçlü kameralar!