Açlık sınırı 20 bin liraya doğru ilerliyor!

Türk-İş, eylül ayında açlık sınırının 19 bin 830 liraya yükseldiğini, yoksulluk sınırının ise 64 bin liranın üzerine çıktığını bildirdi. Gıda harcamaları ise bir önceki aya kıyasla %0,19 oranında artış gösterdi.

Türk-İş, eylül ayında açlık sınırının 19 bin 830 liraya ulaştığını bildirdi. Yoksulluk sınırının da 64 bin lirayı aştığı belirtildi. Ayrıca, gıda harcamalarının bir önceki aya göre %0,19 oranında bir artış gösterdiği ifade edildi.

Türk-İş, açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının eylül ayı sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi için gereken minimum gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı", eylül ayında 19 bin 271 liradan 19 bin 830 liraya yükseldi. Bu durum, asgari ücretin açlık sınırının 2 bin 828 lira altında kaldığını gösteriyor.

Ayrıca, gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlar için gerekli diğer harcamaları kapsayan "yoksulluk sınırı" ise 62 bin 772 liradan 64 bin 595 liraya çıktı. Araştırmaya göre, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti de 25 bin liranın üzerine yükseldi.

Mutfak enflasyonunda ise artış gözlemlendi. Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması, bir önceki aya göre %0,19 arttı. Yıllık bazda mutfak enflasyonu ise %57,99 olarak gerçekleşti, bu da gıda fiyatlarındaki keskin artışı yansıtıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.