Açlık sınırı üç bin lira asgari ücret iki bin üç yüz lira!

Birleşik Kamu-İş’in açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Eylül ayı sonuçları açıklandı.

Birleşik Kamu-İş’in Araşırma-Geliştirme birimi Kamu-Ar, 4 kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda miktarını ve diğer ihtiyaçların da yoksulluk hissi duyulmadan karşılayabilmesini esas alarak belirlediği açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Eylül ayı sonuçlarını açıkladı.

AÇLIK SINIRI 2.949 LİRA OLDU

Araştırmaya göre, açlık sınırı Eylül ayında, bir önceki aya göre 42 lira artarak 2 bin 949 lira olurken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 84 liralık artışla 7 bin 683 liraya ulaştı. Açlık sınırının son bir yılda 14,1 arttığı, yoksulluk sınırının ise son bir yılda 11,3 artış gösterdiği bilgisi raporda yer aldı.

Kırmızı etin fiyatı artarken, balık ve tavuk fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle et için yapılan harcama 0,8 azalarak 835 liraya geriledi. Süt ve yoğurta yapılan harcamalar 1,7 artarak 525 lira olurken peynir harcamaları 157 liraya çıktı. Kuru soğan için yapılan harcamalar 30 liraya çıkarken patates harcamaları yüzde 20 azalarak 56 lira oldu. Eylül ayında giyim ve ayakkabı harcamaları 569 lirada kaldığı bilgisi yer aldı. Ev kirası harcamaları 1.427 lira olurken ev eşyası harcamaları 839 liraya çıktı. Sağlık harcamalarının ise 271 liraya yükseldiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
Ülkenin önde gelen gıda devi iflasın eşiğinde: Şubeleri kapatılıyor
23 yıl sonra borsa, dolar ve altında bir ilk: Tedbirinizi alın!
Starbucks'ın Çeyreklik Bilançosu, Boykotun Gölgesinde!