Activision Blizzard’dan çok önemli bir ismi transfer etti

Activision Blizzard Başkanı Daniel Alegre, Bored Ape NFT koleksiyonunun arkasındaki şirket olan Yuga Labs’in yeni CEO’su olacak.

Bugün NFT dediğimizde akla gelen ilk eserler Bored Ape koleksiyonu oluyor. Yuga Labs adlı şirket tarafından geliştirilen bu NFT serisi, kısa sürede oldukça popüler oldu ve bir nevi NFT dünyasının yüzü haline geldi.

Ancak bu popülerliğine rağmen kripto para ve NFT dünyasında yaşanan çöküşe Yuga Labs de dayanamadı. Şirketin hem NFT koleksiyonu hem de kripto para birimi ciddi biçimde değer kaybetmiş durumda. Öyle ki bu kripto ve NFT’lere yatırım yapanlar işi şirkete karşı dava açmaya kadar götürdü.

Yuga Labs son günlerde daha çok bu davalar ile gündeme geliyor olsa da şirket gelecek planlarını kenara itmiş değil. Aksine planlarını hayata geçirmek için önemli hamleler yapıyor. Bunun son örneği bu hafta başında gerçekleşti. Oyun dünyasına ciddi bir şekilde girmeye hazırlanan Yuga Labs, Activision Blizzard’dan çok önemli bir ismi transfer etti.

Activision Blizzard’ın başkanı ve CEO’su olan Daniel Alegre, önümüzdeki yılın başında Activision Blizzard’dan ayrılarak Bored Ape Yacht Club’ın başına geçeceğini açıkladı. Alegre, Yuga Labs’in yeni CEO’su olacak.

Yuga Labs’in Metaverse odaklı oyunu Otherside şirketin gelecek planları arasında oldukça önemli bir yere sahip olduğu için Alegre’nin de bu amaç doğrultusunda şirketin başına getirildiği tahmin ediliyor. Öte yandan Activision Blizzard’ın Microsoft’a satılmak üzere olması da Alegre’nin neden üç yıldır başında olduğu şirketten ayrılmak istediğini açıklıyor.

Samsung Galaxy S23’ün çıkışı gecikebilir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık