Adalet Bakanı Tunç: Hukuk sistemimize saygı göstermeleri gerekiyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM'de yaptığı açıklamada internet medyasında işlenen suçlara yönelik yaptırımların artırılacağına dair kararlılıklarını yineledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM'deki AKP grup toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, internet medyasında işlenen suçlarla ilgili yaptırımların artırılmasına yönelik kararlılığını yineledi. Tunç, sosyal medya platformlarının Türkiye'deki hukuk sistemine saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. "5651 sayılı kanun gereğince, internet ortamında işlenen suçlarla ilgili yaptırımların artırılması konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz," dedi.

Kadına yönelik şiddetin bir "kırmızı çizgi" olduğunu belirten Tunç, bu bağlamda cezaların artırıldığını ifade etti. "Kasten öldürme suçlarına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası getirdik ve kadına karşı işlenen diğer suçların cezalarını da artırdık. Bunun daha etkin uygulanması için çabalarımızı sürdüreceğiz," diye ekledi.

Adli kolluk ile idari kolluğun ayrılması konusunda ise Tunç, bu konunun uzun süredir tartışıldığını hatırlatarak, seçim beyannamelerinde de yer aldığını söyledi. "Adli kolluğun soruşturmalarının daha etkin yürütülmesi konusunda milletimize bir vaadimiz var. Bu konuyu Meclis grubumuzla değerlendirip ilerleyen süreçte bir sonuca varacağız," dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.