Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM'nin Can Atalay kararı hakkında açıklama yaptı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararıyla ilgili açıklama yaptı. Tunç, "Gerekçeli kararın yayımlanması lazım. İlgili mahkemeler bu kararı değerlendirecek, süreci hep birlikte takip edeceğiz." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki "hak ihlali" kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tunç, sürecin ilgili mahkemeler tarafından takip edileceğini belirterek, gelişmelerin yakından izleneceğini ifade etti.

AYM'DEN CAN ATALAY KARARI: İKİNCİ KEZ "HAK İHLALİ"

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Can Atalay hakkında verilen "hak ihlali" kararına uymamanın ardından yapılan ikinci başvuruyu değerlendirdi. AYM, Can Atalay'a yönelik "seçilme hakkı" ve "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı" yönlerinden ikinci kez "hak ihlali" kararı verdi.

ADALET BAKANI TUNÇ: "GEREKÇELİ KARARIN YAYIMLANMASI LAZIM"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM'nin kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kısa karar verildi. Gerekçeli kararın da yayımlanması lazım. Sonraki süreçte yargı süreci içerisinde tüm bunlar değerlendirilecek hususlardır." ifadelerini kullandı.

AYM VE YARGITAY ARASINDAKİ GÖRÜŞ FARKI

Bakan Tunç, önceki ihlal kararına Yargıtay dairesinin uymamasının gerekçesini anımsatarak, "Anayasamızın 83'üncü, 14'üncü, 148'inci maddesi, tüm bu tarz şeyleri değerlendirecek olanlar da elbet ki olay mahkemenin önüne geldiğinde o mahkemeler değerlendiriliyor." dedi. Tunç, Yargıtay ve AYM arasındaki görüş farkının bu süreçte ortaya çıktığını belirterek, "Bu görüş farkından dolayı bir karar söz konusu oldu. Şimdi yeni bir karar. Bu kararın değerlendirmesini de gene ilgili mahkemeler yapacaktır. Hep birlikte süreci takip edeceğiz." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

4 öğretmenin tacizle suçladığı müdür başka okula tayin edildi
Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: Başıboş köpekler acısız şekilde itlaf edilmelidir
Tolgahan Demirbaş bana Sinan’ın kalemini kırdılar dedi
Yargıtay'da çifte seçim günü
Ali Yerlikaya duyurdu: 81 ilde 5 gün süren operasyon; 4 bin 995 kişi gözaltına alındı