Adalet Bakanı’ndan normalleşme açıklaması

Adalet Bakanı Gül, yeni tip koronavirüs tedbirlerine ilişkin, "Bayramdan sonra tüm uygulamalar yumuşatılacaktır, planlarımız hazırdır" dedi.

Adalet Bakanı Gül, yeni tip koronavirüs tedbirlerine ilişkin, "Bayramdan sonra tüm uygulamalar yumuşatılacaktır, planlarımız hazırdır" dedi.

Bakan Gül başkanlığında, adalet hizmetlerinde koronavirüse karşı alınan tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantılarının 9'uncusu video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıya Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, Bakan Yardımcıları Cengiz Öner, Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, Uğurhan Kuş ve Adalet Bakanlığı bürokratları katıldı.

Koordinasyon toplantısının ardından basın açıklaması yapan Gül, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında gerçekleşen uygulamaların bayramdan sonra yumuşatılacağını açıklayarak “Planlarımız hazırdır” diye konuştu. Bakan Gül, noterlerin normal çalışmalarına bugün itibarıyla başladığını söyledi.

'PLANLAMAMIZ HAZIR'

İçinde bulunulan süreçte yargısal sürelerin durdurulduğunu, duruşmaların ertelendiğini, dosyaların beklediğini ancak adalet idealinin hiçbir zaman durmadığını vurgulayan Bakan Gül, bu konuda hiçbir zaman bir yılgınlığa yer olmadığını vurguladı. Yeni normalleşme sürecinde 4 koldan çalışmaları planladıklarını söyleyen Bakan Gül, "Adliyeler, ceza infaz kurumları, noterlikler ve bakanlık bağlı kurumları için bir yol haritası çalışması yapılmıştır. Bayramdan sonra tedricen tüm uygulamalar yumuşatılacaktır, planlamalarımız hazırdır. Somut bir takvime bağlandığında bunlar kamuoyu ile paylaşılacaktır. Tüm bu çalışmaları da Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun uygun bulması ve bu konuda kılavuzların onaylanmasıyla yürürlüğe girecektir" diye konuştu.

'NOTERLİKLER VE ADLİ TIP, NORMAL ÇALIŞMA DÖNEMİNE BAŞLADI'

Bakan Gül, noterliklerin normal çalışma dönemine bugün itibarıyla başladığını söyleyerek, "Adli Tıp Kurumu da çalışmalarına yeniden başlamıştır. Önümüzdeki dönemde de Bilim Kurulu rehberliği içerisinde diğer uygulamalar da gözden geçirilerek normalleşmeye adım atılacaktır. Bunları yaparken bilimin sesine kulak vereceğiz, Sağlık Bakanlığı'nın önerilerini takip edeceğiz. Tedbirleri alırken nasıl Bilim Kurulu'nun önerileriyle aldıysak, tedbirlerin kalkması sürecini de yine Bilim Kurulu'nun önerileriyle kaldıracağız ve normalleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Çerkes Soykırımı mesajı
Aynı felaketin Türkiye'de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil
Parti kapatılmadı binayı taşıdık
Milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi
Erdoğan seçimden ders almamış, yargıya müdahalede ısrarcı