Adalet İstiyorlar: Emeklilerin Bayram İkramiyesi Talebi

Emeklilerin adalet arayışı: Bayram ikramiyesinde artış talebi! Çalışanlara verilen ikramiyenin yetersiz olduğunu belirten emekliler, en az asgari ücret tutarında bir ödeme istiyor. İkramiye miktarındaki artışın talep edildiği bir dönemde, emeklilerin mücadelesi sürüyor.

Emeklilerin adalet arayışı, bayram ikramiyesinde artış talebiyle gündeme geliyor. Çalışanlara verilen ikramiyenin yetersiz olduğunu vurgulayan emekliler, en az asgari ücret düzeyinde bir ödeme istiyorlar. Bu talep, ekonomik zorluklarla boğuşan emeklilerin sesini yükselttiği bir dönemde dikkat çekiyor. Mücadeleleriyle ikramiye miktarında artış talebini dile getiren emeklilerin sesi giderek yükseliyor.

EMEKLİLERİN TALEPLERİ YÜKSELİYOR: BAYRAM İKRAMİYESİNDE ADALET ARANIYOR

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mustafa Çakır'ın haberine göre uzun zamandır bayram ikramiyesinin resmileştirilmesini ve bir sisteme bağlanmasını isteyen Kalender, "Çalışanlar alıyor, bizlere de versinler. Hiç olmazsa asgari ücret tutarında versinler. 2 bin liraydı, bugün 3 bin liraya çıkardılar. Gerçekten emeklilerle dalga geçiyorlar, emeklileri yok sayıyorlar. Seçim döneminde bunu yapıyorlar. Ancak unuttukları bir şey var. Emekli eski emekli değil. Emekliler de uyanmaya başladı" dedi.

EMEKLİYE 3 BİN TL REVA GÖRÜLDÜ

Kalender, enflasyonun "şahlandığı", alım gücünün dibe vurduğu, çarşı pazarın "yangın yerine döndüğü", emeklilerin "insanlıktan çıktığı" bir dönemde, bir avuç zenginin daha zengin çoğunluğun yoksul olduğu bir ortamda emekliye 3 bin liranın reva görüldüğünü söyledi.

EMEKLİLERLE OYUN OYNANIYOR

Emeklilerle "oyun oynandığını" dile getiren Kalender, şu şekilde devam etti: "Biz, ulufe dağıtırcasına, sadaka dağıtırcasına verilen 3 bin lirayı kabul etmiyoruz. Emeklilerin insanca yaşayabileceği, en az asgari ücret tutarında ikramiye istiyoruz. Alanlarda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yarın akaryakıt alacak olan sürücüler dikkat! Fiyatlar değişecek
Altın sahiplerine Pazartesi gününe kötü bir haber var!
Emeklilerin bayram ikramiyesinin ödeme tarihi belirlendi
Merkez Bankası, Dolar Kurunun Yeniden Yükseleceği Tarihi Açıkladı!
Ünlü mutfak markası, iflasın sınırında! Evlerde neredeyse vazgeçilmez olan ürünler tehlike altında!