Adalet yerini bulacak mı? Kurye katili Somali Cumhurbaşkanının oğlu hakim karşısına çıkıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameyle gündeme gelen, Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un kurye Yunus Emre Göçer'i katlettiği iddiasına ilişkin dava, İstanbul 33. Asliye Mahkemesi'nde 16 Ocak'ta görülecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un, kurye Yunus Emre Göçer'i katlettiği iddiasına ilişkin olarak kabul edildi. İddianameyi değerlendirecek olan İstanbul 33. Asliye Mahkemesi'nde ilk duruşma 16 Ocak'ta gerçekleşecek.

TAKSİRLE ÖLÜME SEBEP OLMA SUÇUNDAN 2-6 YIL HAPİS İSTEMİ

İddianamede, Mohamud'un kusurlu eylemi sonucunda Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle taksirle ölüme sebep olma suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İlk duruşmanın ardından somut deliller ve tanıkların dinlenmesiyle birlikte mahkeme, kararını verecek.

Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer'in ise, iddianame sürecinde çelişkili ifadeler verdiği belirtiliyor. İfadesinde şikayetçi olduğunu söyleyen Göçer'in, sonraki ifadesinde herhangi bir şikayetinin bulunmadığını beyan ettiği ifade ediliyor. Bu durum, davada dikkat çeken bir diğer ayrıntı olarak ön plana çıkıyor.

İLK DURUŞMA HEYECANLA BEKLENİYOR

Somali Cumhurbaşkanının oğlu aleyhine düzenlenen iddianame, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İlk duruşmanın 16 Ocak'ta görülmesiyle birlikte, olayın detayları ve deliller mahkeme sürecinde netlik kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı