Adaletin Kara Delikleri! İyi Hal İndirimi Artık Tartışılmalı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, toplumda sık sık eleştirilere konu olan iyi hal indirimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tunç, iyi hal indiriminin yeniden tartışılması gerektiğini belirterek, ceza adaletinin temel amacının toplumu suçtan korumak olduğunu vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uzun süredir kamuoyunda eleştirilen ve tartışma konusu olan iyi hal indirimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, İnfaz Yasası’na ilişkin düzenlemelerle ilgili gelen eleştirileri dikkate aldıklarını ifade ederek, bu konunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

KILIK KIYAFET İLE İNDİRİM TARTIŞMALARI


Bakan Tunç, özellikle duruşmalarda sanıkların kılık ve kıyafetlerinden dolayı iyi hal indirimi almasına yönelik kamuoyunda ciddi eleştiriler olduğunu hatırlatarak, bu konuda geçtiğimiz yasama döneminde önemli adımlar attıklarını belirtti. Tunç, "Geçen dönemde, sadece kılık kıyafet nedeniyle indirime gidilmemesi yönünde bir düzenleme yaptık. Ancak buna rağmen toplumda bu eleştiriler devam ediyor" dedi.

"TOPLUMUN TEPKİSİNİ DİKKATE ALMAK ZORUNDAYIZ"


Adalet Bakanı, özellikle kasten öldürme ve yaralama suçları gibi ağır suçlarda denetimli serbestlik uygulamalarının toplumsal eleştirilere neden olduğunu vurguladı. Tunç, bu konuların ceza hukukçuları, akademisyenler ve milletvekilleri ile yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları ekledi: "Toplumu suçtan korumak zorundayız. Ceza adaletinin asıl amacı bu olmalı. Suçun önlenmesine yönelik çalışmalar kadar, işlenen suçların soruşturulmasının da etkin bir şekilde yapılması gerekir."

YENİDEN DÜZENLEME GÜNDEMDE


Bakan Tunç, cezalarda alt ve üst sınırlar bulunduğunu, hâkimlerin dosyaya göre bu sınırlar içinde karar verdiğini belirterek, iyi hal indirimiyle ilgili düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Toplumdan gelen tepkilerin göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Tunç, iyi hal indiriminin geleceğinin yeniden tartışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.