Adana ve Osmaniye'de deprem sonrası eğitim başladı

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin vurmuş olduğu Adana ile Osmaniye'de, şehir merkezi ve tüm ilçelerde eğitim-öğretim tekrardan başladı.

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin vurmuş olduğu Adana ile Osmaniye'de, şehir merkezi ve tüm ilçelerde eğitim-öğretim tekrardan başladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerdeki okullarda tadilat çalışmalarının tamamlanmasının peşinden öğrenciler için ders zili çaldı. Adana'da 497 bin 852, Osmaniye'de 137 bin 765 talebe için eğitim başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin tekrardan başladığı Adana, Osmaniye ve Gaziantep'te öğrenciler için 9 milyon 513 bin 430 ders ve kaynak kitap ile defter ve kırtasiye seti gönderdi. Seyhan ilçesindeki Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu'nda ise 1060 öğrenciden 467'si, eğitime başladı.

Depremin vurmuş olduğu kentlerden Osmaniye'de Vali Erdinç Yılmaz ve şehir protokolü, eğitim- öğretimin başlaması dolayısıyla Fakıuşağı Mahallesi'ndeki Dede Korkut İlkokulu'nu ziyaret etti. Sınıfları gezen Vali Yılmaz, yeniden eğitime süregelen öğrencilerle söyleşi ederek, zelzele dolayısıyla öğretmen ve öğrencilere 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Yılmaz, "Biz eğitimin asla ertelenemeyeceğini, eğitimde hiçbir vakit kaybının mümkün olduğunca kaybetmememiz icap ettiğini oldukça iyi biliyoruz. İnşallah eğitim- öğretimimizi en iyi şekilde sürdürme gayreti içinde bu çalışmamız devam edecek" dedi.Vali Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonrasında öğretmenler odasında okul idarecileri ve öğretmenler ile bir araya geldi. Burada, öğretmen ve öğrenciler dahil depremde yaşamını kaybedenler için Kur'an okunarak dua edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi
"İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti