Adidas, İsrail'in hedef almasının ardından Bella Hadid'i Adidas reklam filminden çıkardı!

Bella Hadid, resmen diskalifiye! Adidas tarafınca zamansız bir klasik olarak tanımlanan SL72 spor ayakkabıları, ailesinin kökleri Filistin'e dayanan Amerikalı Hadid tarafınca tanıtılmıştı. Adidas reklamında oynamayacak!

Adidas, ilk kez 1972 Münih Olimpiyatları sırasında yayınlanan ayakkabı reklamlarından model Bella Hadid'in görselini kaldırdı.
Almanya merkezli spor giyim şirketi, İsrail'in Hadid'in katılımına yönelik eleştirilerinin ardından kampanyayı "incelediğini" söyledi.
Adidas'ın Adidas klasiği olarak nitelendirdiği SL72 SL72 ayakkabılar, ailesi Filistin kökenli olan Amerikalı Hadid tarafından piyasaya sürüldü.

Daha önce "Nehirden denize Filistin özgür olacak" şarkısını söylediği iddiasıyla İsrail hükümetinin dikkatini çeken model, Yahudi düşmanlığıyla suçlanmıştı.

İsrail hesabını iptal etti!

Adidas, yaptığı açıklamada SL72 ayakkabı kampanyasının "geniş bir yelpazedeki ortakları birbirine bağladığını" söyledi. Duyuru şu şekilde:

"Zayıf tarihsel bağlantıların olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak bunlar kasıtlı değildi ve herhangi bir sıkıntı veya sıkıntı için özür dileriz. Bu nedenle şu anda kampanyanın geri kalanını değerlendiriyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.