Adidas'a Rüşvet ve Komisyon İddiaları: Şirketten Soruşturma Açıklaması

Adidas'a gönderilen mektupta çalışanlarının komisyon aldığı iddiaları ortaya atıldı. Şirket, bu iddiaları araştırdığını ve yasal düzenlemelere uyduğunu belirtti. Çin'deki kriz sonrası Adidas, liderliğini yenilediğini açıkladı ve önümüzdeki dönemde büyüme öngörüyor.

Adidas'a yönelik iddialar, çalışanların komisyon aldığı ve Çin'deki yöneticilerin tedarikçilerden nakit para aldığı yönündeki haberlerle gündeme geldi. Şirket, iddiaları araştırdığını ve etik standartlara uyduğunu vurgularken, Çin pazarında yeniden büyümeyi hedeflediğini açıkladı.

Financial Times'ın haberine göre, Adidas'a yöneltilen bir mektupta çalışanlarının dış hizmet sağlayıcılardan komisyon aldığı iddia ediliyor. Ayrıca, Çin'deki bir Adidas yöneticisinin tedarikçilerden milyonlarca euro nakit para aldığı da iddia ediliyor.

Adidas ise 7 Haziran'da yaptığı açıklamada, Çin'deki bir ihbarı doğruladığını belirtti. Şirket, faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda yasal düzenlemelere ve etik standartlara uymayı taahhüt ettiğini ve konuyu detaylı bir şekilde araştırdığını ifade etti.

Şirket, Covid-19 salgını öncesinde en hızlı büyüyen ve en kârlı pazarı olan Çin'de benzersiz zorluklarla karşı karşıya kalmıştı. Ancak geçen yıl bu ülkedeki liderliğini yenilemeyi başardı.

Adidas, Mart ayında yaptığı bir başka açıklamada, bu yıl Çin'de toparlanma beklediklerini ve 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 37'lik bir artışla çift haneli satış büyümesi öngördüklerini belirtti.

Ayrıca, Adidas'ın uzun süreli sokağa çıkma yasakları gibi faktörlerden dolayı 2019 ve 2022 yılları arasında satışlarında önemli düşüşler yaşandığı biliniyor. Bu olumsuz koşullar, eski Puma CEO'su Bjorn Gulden'in Adidas CEO'su Kasper Rorsted'in yerine atanmasında önemli bir rol oynamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.