Adil Gür'den 'şirketinizi kapatmayı düşünüyor musunuz?' sorusuna yanıt: Bekara karı boşamak kol

Orhan Şahin/ ABC GazetesiHer seçim dönemi tartışılan kamuoyu araştırmaları referandum boyunca gündemde oldu. Kimi araştırma şirketleri tahminlerinde başarılı sonuç elde ederken, kimileri de sonucun epey uzağında kaldı. Kamuoyunun...

Orhan Şahin/ ABC Gazetesi

Her seçim dönemi tartışılan kamuoyu araştırmaları referandum boyunca gündemde oldu. Kimi araştırma şirketleri tahminlerinde başarılı sonuç elde ederken, kimileri de sonucun epey uzağında kaldı. Kamuoyunun yakından takip ettiği AG Araştırma sonuca en uzak tahmini yapan şirketlerden oldu.

'POSTERİNDEN DART KADRANI YAPILSIN'

Referandumdan sonra AG Araştırma'nın sahibi Gür için 'bir daha anket yapmasın', 'Hayırcılar Adil Gür posterinden dart kadranı yapıp, stres atsın' gibi yorumlar yapıldı. Bazı yurttaşlar da Avrasya Kamuoyu Araştırma (AKAM) sahibi Kemal Özkiraz'ı örnek göstererek Adil Gür'ün şirketini kapatması gerektiğini söylemişti. 

NİYE KAPATAYIM

Adil Gür hakkındaki tepkilere ABC Gazetesi'ne konuşarak yanıt verdi. Gür, Kemal Özkiraz'ın tavrını doğru buluyor musunuz? Evet çıkarsa şirketi kapatacağını ve bir daha bu işe girmeyeceğini söylemişti referandumun ardından dediğini yaptı. Siz hiç bunu düşündünüz mü sorumuza "Niye kapatayım bekara karı boşamak kolay" yanıtını verdi. 

HİÇBİRİ KAPATMADI

Gür, "Neden kapatayım, AG Araştırma 30 yıldır başarılı bir şirket. Bekara karı boşamak kolay, anketler bilme sanatı değildir. 1 Kasım genel seçimlerinde Adil Gür sonucu bilirken bütün şirketler yüzde 9 ile yanıldı. Hiçbiri kapatmadı" dedi.  

GERİZEKALI...

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç AG Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür'ün Ankara'daki bir pastahanede AKP'den para aldığını ve bu para karşılığı 'sahte anket' açıkladığını öne sürmüştü. Adil Gür, CHP'li Ali Öztunç'un AKP'den para aldığını iddia etmesine ise çok sert ifadelerle yanıt verdi. Gür, Öztunç'un bu çıkışına "Gerizekalı bilmiyor, o kafenin üst katı yok" diyerek cevap verdi. 

BANA HAKSIZLIK YAPILIYOR

Öte yandan kendisine haksızlık yapıldığını öne süren Gür, "30 yıllık şirketiz, sadece iki araştırmada yanıldık. Biri 2010 referandumu diğeri 2017. 2010 referandumunda AK Partililerin hedefi haline gelmiştik, bugün CHP'lilerin" diyerek sözlerini sonlandırdı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İsrail'i durduracak tek ülke ABD
Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'