Adil Öksüz'ün kardeşi soyadını değiştiriyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Karabük’te tutuklu bulunan şüphelilerden Adil Öksüz’ün kardeşi Ahmet Öksüz, mahkemede abisi ile aralarının soğuk olduğunu söyleyerek, “Kendisini abi olarak artık kabul etmiyorum ve onunla...

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Karabük’te tutuklu bulunan şüphelilerden Adil Öksüz’ün kardeşi Ahmet Öksüz, mahkemede abisi ile aralarının soğuk olduğunu söyleyerek, “Kendisini abi olarak artık kabul etmiyorum ve onunla aynı soyadı taşımak istemediğimden dolayı da dava açtım'' dedi.

Hakkındaki iddiaları kendi yazdığı 4 sayfalık savunması üzerinden tek tek okuyarak cevaplandıran Ahmet Öksüz, abisinin Adil Öksüz olduğunu beyan ederek, “Kendisi ile ilişkilerim iyi değildi. Aram soğuktu. Bayramlarda babamlarda denk gelirse görüşüyorduk. En son 16 Mart 2016 tarihinde baldızımın düğününde görüştük. Darbe sonrası 2 numaralı şüpheli olarak arandığını televizyonlarda öğrendim. İllegal örgüte üye olan birini abi olarak kabul etmiyorum. Bunun için aynı soyadı taşımak istemediğimden soyadımı değiştirmek için dava açtım. Bir atasözümüz var; 'her koyun kendi bacağından asılır.' Cezaevinde tutuklu bulunmamın sebebinin de abim olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Mahkeme başkanının medyada çıkan haberde soyadını değiştirmek için dava açtığını da sorması üzerine, abisinin medyadan darbeye karıştığını öğrendikten sonra onunla aynı soyadı taşımak istemediğini belirten Ahmet Öksüz, "Öksüz soyadımı değiştirmek için mahkemeye başvurdum. Darbeye karışan Adil Öksüz'ü abi olarak kabul etmiyorum. Aynı soyadı taşımak istemiyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakan Işıkhan açıkladı: Uzaktan ve esnek çalışma modelleri geliyor!
Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
Ankara hava durumu: 8 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da hava nasıl olacak?