Adıyaman Belediye Başkanı’ndan AFAD’a Sert Tepki: 'Şehrimiz Yine Görmezden Gelindi!

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD’ın Adıyaman’ı etkilenen iller arasında saymaması üzerine Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere tepki gösterdi. "Adıyaman’ımız yine göz ardı edildi," dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD'ın Adıyaman'ı sarsıntıdan etkilenen iller listesine almamasına tepki gösterdi. Başkan Tutdere, bu durumu Adıyaman'ın bir kez daha görmezden gelinmesi olarak nitelendirdi.

ADIYAMAN DEPREMİ YOĞUN HİSSETTİ

Başkan Tutdere, Malatya depreminde Adıyaman'ın da ciddi şekilde etkilendiğini, vatandaşların sokağa döküldüğünü ve valilik tarafından okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Ancak AFAD'ın resmi açıklamasında Adıyaman'ın adının geçmediğini belirten Tutdere, bu duruma tepkisini dile getirdi. Deprem sonrası şehirde önemli bir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen, Adıyaman'ın sürekli göz ardı edilmesini eleştirdi.

6 ŞUBAT DEPREMLERİNDEN SONRA YİNE GÖRMEZDEN GELİNDİ

Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat depremlerinden sonra da benzer bir durumun yaşandığını, Adıyaman'ın o dönemde de geç listeye eklendiğini hatırlatarak, "Adıyaman’ımızın sürekli görmezden gelinmesi kabul edilemez," dedi. AFAD'ın tavrını eleştirirken, değerlendirmeyi kamuoyuna bıraktığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.