Adıyaman Depremi: Bilirkişi Raporunda Müteahhitler Asli Kusurlu!

Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Yukarı Şehir Kooperatif Evleri’nde 80 kişi yaşamını yitirdi. Müteahhitler 12 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Bilirkişi raporu ise sanıkların ‘asli kusurlu’ olduklarını ortaya koydu. Mağdurlar adalet talebinde bulunuyor.

Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde 80 kişinin yaşamını yitirdiği Yukarı Şehir Kooperatif Evleri davasında tutuklanan müteahhitler Şükrü İşitmen ve Nuri Tuğsuz, 12 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak tahliyelerden sonra hazırlanan bilirkişi raporunda, sanıkların ‘asli kusurlu’ oldukları açıkça ortaya konuldu. Bu durum, deprem mağdurlarının tepkisine yol açtı.

BİLİRKİŞİ RAPORU: ASLİ KUSURLU SANIKLAR

Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde 80 kişiye mezar olan Yukarı Şehir Kooperatif Evleri'nin yıkılmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede, müteahhit Şükrü İşitmen, müteahhit Nuri Tuğsuz ve diğer sanıklar hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlaması yöneltildi. Atatürk Üniversitesi’nin hazırladığı bilirkişi raporunda, binaların projelerinin zeminle uyumsuz olduğu, betonarme hesap raporlarının bulunmadığı ve kullanılan malzemelerin kalitesiz olduğu belirtildi. Ayrıca, müteahhitler ve belediye yetkilileri arasında asli ve tali kusurlar tespit edildi.

AİLELER ADALET TALEP EDİYOR

Depremde ailesini kaybeden Miraç Tepegül, iki müteahhitin tahliyesine isyan ederek, "80 kişinin ölümüne neden olanların tutuklanmasını ve adaletin sağlanmasını istiyoruz" dedi. 22 Ekim 2024’te görülecek duruşmada sanıkların yeniden hakim karşısına çıkması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.