Adıyaman’da Akaryakıt Tankeri Kazası: Yangın Tarlaya Sıçradı

Kahta’da akaryakıt yüklü tanker devrildi, çıkan yangın tarlaya sıçradı. Sürücü yara almadan kurtulurken, itfaiye ekipleri bir saat süren çalışmalarla yangını söndürdü. Yol bir süre trafiğe kapandı, ardından tekrar açıldı.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde akaryakıt yüklü bir tanker, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu devrildi ve tankerde çıkan yangın tarlaya sıçradı. Kazada sürücü yara almadan kurtulurken, itfaiye ekipleri yangını bir saat süren mücadeleyle kontrol altına aldı. Yangının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde akaryakıt yüklü bir tanker devrildi ve çıkan yangın uzun süren çalışmalar sonucunda söndürüldü. Olay, sabah saat 07.15 civarında Kahta-Diyarbakır yolunun 23'üncü kilometresinde meydana geldi. 

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Ç. yönetimindeki 01 ANH 373 plakalı akaryakıt tankerinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç yol kenarına devrildi. Tankerde çıkan yangın kısa sürede çevredeki tarlaya sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Kahta Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Tankerin devrilmesi sonucu sürücü yara almadan kendi imkanlarıyla araçtan çıktı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık bir saat süren söndürme ve soğutma çalışmalarıyla anız yangınının yayılmasını engelledi. Yangının etkisiyle yakındaki bir evin camı kırıldı. Yangın söndürme çalışmalarının ardından trafiğe kapanan yol tekrar ulaşıma açıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.