Adıyamanlı depremzede: Cenazemizi kendimiz çıkardık, AFAD 4 gün sonra geldi

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından AFAD'ın enkaz alanına 4 gün sonra geldiğini belirten Adıyamanlı depremzede Şevket Sain, 5 yaşındaki yakınının cenazesini enkazdan kendi elleriyle çıkardığını söyledi.

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Gazeteduvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre, Adıyaman merkeze bağlı Bozbey Mahallesi'ndeki evlerinde depreme yakalanan Şevket ve Halise Sain çifti, ağır hasar alan evlerinden çıkar çıkmaz Adıyaman'da oturan kardeşi, gelini ve 5 yaşındaki Mehmet Esad'a ulaşmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadığını söyledi.

Habere konuşan Şevket Sain, "Ablamın oğlunu aradım, 'Dayının yanına git, sağ mı, evi yıkılmış mı öğren' dedim. 'Evleri yıkılmış lakin kayınbabasıgildelermiş' dediler. Biz geldik ki meğer bize kıyamamış, doğruyu söylememişler." dedi.

AFAD'ın ve kepçelerin bulundukları enkaz alanına dördüncü gün geldiğini belirten Şevket Sain, "Apartman 5 katlıydı ve her katta 3 daire vardı. Depremin ikinci günü ancak buraya ulaşabildik. İlk depremin ardından mahalledeki vatandaşlar birkaç kişiyi çıkarmış lakin bizimkilere ulaşamamış. Ben ikinci gün öğleden sonra keserle tuğlaları kıra kıra, demir çubukla betonu eze eze Mehmet'i çıkardım. Kanepeye sıkışmıştı, üç saat sürdü çıkarmam. Bina yapılalı uzun zaman olmadı lakin demir çubukla betona vurunca sanki toprağa vuruyormuşum gibi oluyordu. Kendi imkanlarımızla cenazemizi morga götürdük ve bir buçuk gün sonra ancak alabildik. Yakınlarını kaybedenler cenazelerini almak için iki üç gün bekliyor. Mezarlıkta ölüleri parmak gibi yan yana diziyorlar, kepçe topluca kazıyor ve üstüne toprak atıp gidiyor" diye konuştu.

Konuşmasında kentin valisinden, belediye başkanından, CHP'li ve Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinden sık sık şikayetçi olan Ahmet, sözlerini, "Cumhurbaşkanımızın bir şeyi yok, biz ondan razıyız. Tertemiz bir cumhurbaşkanımız var lakin milletvekilleri bitirdi bizi" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

'Felaket 3 ay önceden başladı'
Türkiye artık ucuz değil: Türk tatil beldeleri ilk 10'a giremedi
Berzeg'in bulunduğu alanın 9 kez tarandığı açıklandı: 12 kemik ve kafatası toprağa verilecek
İkiye bölünen Menzil tarikatında ağır ithamlar: Yolsuzluk suçlamasına cevap FETÖ iddiası
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice girmeye başladı