'Adli yardımlaşma' yasası kabul edildi

Anlaşmaya ilişkin yasanın oylamasına 211 milletvekili katıldı. Anlaşma, 209 oyla kabul edildi. Ret oyunun çıkmadığı oylamada iki milletvekili çekimser oy kullandı.Anlaşma, Türkiye ile Rusya arasında iki ülkenin de taraf olduğu...

Anlaşmaya ilişkin yasanın oylamasına 211 milletvekili katıldı. Anlaşma, 209 oyla kabul edildi. Ret oyunun çıkmadığı oylamada iki milletvekili çekimser oy kullandı.

Anlaşma, Türkiye ile Rusya arasında iki ülkenin de taraf olduğu 13 Aralık 1957 tarihli Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi ile 20 Nisan 1959 tarihli Ceza İşlerinde Karşılıklı Yardım Avrupa Sözleşmesi'nin taraflar arasında uygulanmasının kolaylaştırılmasını amaçlıyor. Anlaşmanın konusunu oluşturan adli meselelere ilişkin yürürlükte olan ya da kaldırılmış mevzuatlara ve adli yardımlara dair iki tarafın karşılıklı bilgi paylaşımı, belgelerin geçerliliği, gizlilik ve bilgi kullanımının kısıtlamaları, adli müzaheretten yararlanma, tebligat, tarafların ve tanıkların dinlenmesi, bilirkişi incelemesi yaptırılması ve belgelerin iletilmesi gibi işlemlerin yerine getirilmesi, tanık ve bilirkişilerin korunması ile tanık ve bilirkişilerin korunması ile suçluların iadesi düzenleniyor.

Söz konusu anlaşma 1 Aralık 2014 tarihinde Ankara'da Türkiye ve Rusya Adalet Bakanları tarafından imzalanmıştı. TBMM'de kabul edilen anlaşmanın Türkiye'deki iç hukuk süreci, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla tamamlanmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'li Yetkili: Rusya'nın Kuzey Kore'ye Yaptığı Petrol Sevkiyatı BM Yaptırımlarını İhlal Ediyor
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: Can Kaybı 13'e Yükseldi
ABD: İsrail'in Refah'taki Saldırısına Toplantı Planı Yok, İnsani Yardımlar Hızlanacak
UCLA'da Filistin'e Destek Eylemi: Polis Baskınıyla 132 Öğrenci Gözaltında
ABD'nin Mart Dış Ticaret Verileri: Dış Açık %0,1 Azaldı, İhracat %2 Düştü